Verschil tussen WA en aansprakelijkheidsverzekering

ongeluk verzekering

Veel mensen halen de aansprakelijkheidsverzekering en de WA verzekering door elkaar. Een WA verzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dient aangesloten te worden door elke eigenaar van een motorvoertuig. Indien u schade verricht met uw voertuig dan worden de kosten gedekt voor uw WA verzekering. In dit geval kan je denken aan een botsing of een aanrijding in het verkeer. Als u deze verzekering niet heeft en men u over straat betrapt zonder deze verzekering en stukken, dan mag u best wel een forse boete verwachten. Terwijl je bij de normale AVP niet verplicht bent om die aan te sluiten. Jij mag daar zelf kiezen en kijken of je voor een schadeverzekering wilt gaan of niet, maar bij de WA verzekering ben je verplicht. U merkt het zelf de ene is tegen elke schade die je je maar kunt bedenken tegen een andere en de WA verzekering is echt alleen voor je motorvoertuig bestemd.

Waarop letten bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering

Voordat je zo een verzekering gaat aansluiten bij een verzekeraar moet je eerst weten welke verzekering het best is voor jou. Als je alleenstaande bent dan verzeker je je zelf alleen. In de meeste gevallen vallen onder deze zelfstandige verzekering ook de huisdieren. Als je van plan bent een gezin te stichten dan ga je natuurlijk je verzekering aanpassen en tot een gezinsverzekering maken. Het is niet handig dat alle mensen uit het gezin een eigen aansprakelijkheidsverzekering gaan aansluiten, e veel onkosten en heel veel papierwerk. Als je al je verzekeringstype hebt bepaald, dan ga je je premie laten vast stellen. Op zicht is deze verzekering niet zo duur en kan het door een ieder aangesloten worden. Het bedrag verschilt per verzekeraar, maar in de meeste gevallen kan er in Nederland een schade van om en bij Euro 1.250.00 gedekt worden. Indien het om een opzettelijke schade gaat dan gaat dat helemaal niet vergoed worden en dien je dat dus zelf te betalen.

Een onderscheid maken tussen de aansprakelijkheidsverzekering en de WA verzekering zou nu helemaal duidelijk moeten zijn, wij hebben aangeven wat beide verzekeringen inhouden en wat het verschil is. Teven hebben wij de voordelen aangehaald van de AVP en waarvoor je die kunt gebruiken en wat je allemaal nodig hebt bij het aansluiten hiervan. Ook heb je wat extra informatie kunnen lezen over de bedenktijd en opzegging van deze verzekering. Aangezien alles nu aan de orde is gekomen en de AVP helemaal duidelijk gemaakt is, kun je even voor je zelf natrekken en kijken of je zo een verzekering nodig hebt of niet, als wel dan kan je dit gelijk aanvragen bij een verzekeraar en kan je verder leven met minder zorgen die over plotselinge onkosten en beschadigingen gaan.

Laat een reactie achter