De juiste autoverzekering

Autoverzekering kiezen

Wanneer u een auto aanschaft is een WA-verzekering verplicht. Wanneer u zonder verzekering de weg op gaat en te maken krijgt met diefstal of schade heeft u een groot probleem. De WA-verzekering vergoed de mogelijke schade die u met de auto kunt toebrengen aan anderen.

Vergelijken

Het is belangrijk meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken voordat u er een afsluit. Er zijn namelijk flinke verschillen in de kosten tussen de beschikbare partijen. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar:

  • Wat u verzekert;
  • Of u een eigen risico heeft;
  • De extra premie die u betaald in geval van schade;
  • Hoe de kortingsregeling is voor het aantal schadevrije jaren.
    In sommige gevallen is het voordeliger schade aan uw voertuig zelf te betalen omdat de schadevrije jaren in dat geval behouden blijven. U betaald zo een lagere maandelijkse premie.

Soorten verzekeringen

Er zijn over het algemeen 3 verschillende soorten autoverzekeringen. Niet alle verzekeringen bieden namelijk de zelfde dekking. We maken onderscheid in:

  1. WA autoverzekering: Dit is de verzekering die iedereen in Nederland verplicht is af te sluiten. De verzekering vergoed de schade waarvoor de autobezitter wettelijk aansprakelijk is. De schade aan uw eigen voertuig wordt door deze verzekering niet gedekt. De verzekering is ook dekkend wanneer iemand anders in uw auto heeft gereden.
  2. WA + beperkte casco: Naast de verplichte dekking van de standaard WA verzekering bied deze verzekering ook dekking tegen de schade aan uw eigen voertuig en een aantal andere gebeurtenissen welke zijn opgenomen in de voorwaarden van de verzekeraar. Denk hierbij aan brand, hagel/storm en diefstal.
  3. WA + Volledig casco (Allrisk): Deze vorm van verzekeren heeft de meest uitgebreide dekking. De schade aan eigen auto is in vrijwel alle gevallen gedekt.

De keuze tussen verzekering is afhankelijk van uw eigen wensen. Wanneer u een dure auto bezit is het verstandiger voor schade aan eigen auto verzekerd te zijn dan wanneer u in een oude auto rijd.

Verstandig kiezen
Zoals uit bovenstaande tekst wel duidelijk wordt is het kiezen van de juiste verzekering niet voor iedereen even eenvoudig. Bij twijfel bestaan er zeer handige tools om u te helpen. Zo kunt u bijvoorbeeld via deze handige website de beste autoverzekering vergelijken.

Laat een reactie achter