Autoverzekeringen verschillen in prijs

autoverzekeringen vergelijken

We proberen voortdurend op alles te besparen: van de telefoonrekening tot de boodschappen en van de gas- en stroomrekening tot de autoverzekering. Bij een telefoonrekening is het al snel inzichtelijk waarom de één goedkoper is dan de andere: misschien heb je meer data tot je beschikking of heb je een nieuwer toestel. Maar bij het verzekeren van een auto tellen soms onverwachte factoren mee.

Het wordt steeds bekender dat je tot 200 euro per jaar kunt besparen op je autoverzekering. Dit hangt van een aantal factoren af. Zo zijn autoverzekeringen vaak stukken duurder wanneer je pas net je rijbewijs hebt, hangt het ervan af hoe lang je wel of geen schade hebt gereden en is de grootste factor nog steeds of je goed alle keuzes hebt vergeleken. Via een vergelijking kan je simpel een autoverzekering berekenen.

Autoverzekeringsprijzen verschillen per stad?

Deze factoren kende we allemaal wel. Maar wist je ook dat het enorm veel kan schelen in welke regio je woont? De verschillen tussen bepaalde steden kunnen in uiterste gevallen wel oplopen tot maar liefst 120 euro per jaar.

Welke stad is het goedkoopst?

Deze verschillen kunnen verklaard worden door het aantal schadeclaims wat gemiddeld per jaar wordt ingevoerd in een bepaalde stad. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het in stad A enorm onveilig is om je auto te parkeren, en in stad B kun je met een gerust hart je auto neerzetten. In stad A zal het dan duurder om je auto te verzekeren.

Groningen het veiligst, Den Bosch het duurst!

De goedkoopste stad om je autoverzekering af te sluiten is Groningen, dit is dan ook de meest veilige stad, in Groningen betaal je gemiddeld €18,20. De duurste stad om je verzekering af te sluiten is Den Bosch, hier betaal je meer dan tien euro per maand meer, namelijk: €28,51.

Ben jij benieuwd naar de goedkoopste steden of ben je benieuwd of je zelf niet gewoon te veel betaald? Op verschillende websites kan je eenvoudig je autoverzekering vergelijken.

Laat een reactie achter