Tweedehands auto kopen of kiezen voor private lease?

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en zou jij je graag meer oriënteren op de mogelijkheden die je hebt? Dan is het een goed idee om bepaalde voordelen tegen elkaar af te wegen. Er zijn verschillende manieren waarop je aan een nieuwe auto kunt komen. Je zou een hele nieuwe auto kunnen kopen, voor een tweedehands auto kunnen kiezen of bijvoorbeeld voor private lease kunnen gaan. Iedereen heeft een andere voorkeur en er is altijd een mogelijkheid die bij je past. In deze blog lees je wat het verschil is tussen een tweedehands auto en private lease. Daarna worden de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Wat is het verschil tussen tweedehands en private lease?

Eigenlijk zeggen de twee verschillende benamingen al wat het verschil precies is. Een tweedehands auto is niet nieuw en heeft al één of meerdere eigenaren gehad. Wanneer je hiervoor kiest, kun je bij een tweedehands autodealer terecht of zou je een tweedehands auto bij een particulier kunnen aanschaffen. Wanneer je voor private lease kiest, lease je een nieuwe auto voor privégebruik, Je betaalt hierbij een maandelijks bedrag en nadat het leasecontract afloopt, kun je voor een nieuwe leaseauto kiezen of zou je de private leaseauto kunnen overkopen. Wanneer je een tweedehands auto koopt, betaal je de aankoopprijs direct op het moment dat je de auto ophaalt.

Welke voordelen zitten er aan een tweedehands auto?

Een tweedehands auto is vooral interessant als je minder geld kwijt wil zijn en je het niet erg vindt dat de auto die je koopt al meerdere eigenaren heeft gehad. Heb je snel een auto nodig? Dan kun je de tweedehands auto vaak dezelfde dag nog ophalen als alle papieren in orde zijn en wanneer de proefrit je bevallen is.

Wat zijn de voordelen van private lease?

Private lease brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. Zo heb je altijd een duidelijk inzicht in de kosten die je maakt, al zijn boetes, stroom voor een elektrische auto en benzine of diesel je persoonlijke kosten. Daarnaast is het makkelijk om voor private lease te kiezen. Je betaalt een maandelijks bedrag, waardoor je het aankoopbedrag van de auto niet in één keer hoeft neer te tellen. Verder is private lease vooral interessant als je om de zoveel tijd een nieuwe auto wil rijden. Je kunt de private lease namelijk makkelijk omruilen voor een andere auto.