Elektrisch auto rijden met privélease, kan dat?

Voor velen is het misschien helder genoeg, maar toch krijgen wij regelmatig vragen van mensen die willen weten of er ook elektrische auto lease modellen zijn? Of waar en bij welke leasebedrijven je een elektrische auto kunt leasen en welke modellen beschikbaar zijn.

Om hier direct en kordaat antwoord op te geven. In feite kun je bij elke leasemaatschappij wel een elektrische auto bestellen. Het enige probleem is dat deze auto’s er nog maar beperkt zijn. Niet alle merken hebben een elektrische auto en de merken die er wel een hebben, hebben vaak maar een klein model die 100% elektrisch kan rijden.

Weerstand tegen elektrisch rijden.

Daarnaast is er vanuit de overheid en onder meer de brandstof branche veel weerstand geboden om ervoor te zorgen dat het nog wel even duurt voor er betaalbare elektrische auto’s op de markt komen.

Werken aan een beter klimaat.

Gelukkig is het tij gekeerd, en wil de overheid in kader van het behoud van onze planeet en klimaatverandering nu heel graag en het liefst zo snel mogelijk over naar elektrische auto’s. Momenteel ligt er zelfs een plan op tafel waarmee benzine auto’s verbannen mee worden door de de verkoop van deze auto’s in 2030 te beboeten.

Milieuvriendelijker, maar ook duurder.

Op de vraag of je een elektrische auto kunt leasen, is het antwoord dus ja. Helaas wordt het nog niet veel aantrekkelijker gemaakt en gaat de bijtelling voor elektrisch rijden in 2019 zelfs omhoog. Waardoor elektrisch rijden duurder wordt.

Maar het kan dus wel. De vraag nu is dus, waar kun je een elektrische auto met een privé lease vinden?

Elektrische lease auto’s vergelijken.

Het beste wat je kunt doen is bij verschillende leasebedrijven kijken welk aanbod ze hebben. Sommige bedrijven hebben een beperkt aanbod met voorgeselecteerde merken en modellen waar je uit kunt kiezen. Vaak wel zuinige en milieuvriendelijke auto’s.

En bij de grote leasemaatschappijen kun je elk merk en model in elke configuratie bestellen en dus ook alle modellen elektrische auto’s. Hier kun je makkelijk lease auto’s vergelijken.

Je kunt via deze website bij meerdere leasemaatschappijen kijken en hun auto aanbod ontdekken. Zo kun je eenvoudig zoeken naar alle elektrische auto’s. Vervolgens kun je snel en makkelijk een offerte aanvragen en of zelf een proefrit inplannen.

Wanneer je je oog hebt laten vallen op een specifiek model zoals bijvoorbeeld een Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro, of een Nissan Leaf. Dan zou je het model van je keuze eerst nog kunnen vergelijken bij meerdere bedrijven om de prijsverschillen in het maandelijks te betalen leasebedrag te zien.

Proefrit en offertes aanvragen voor prijsvergelijking.

Een offerte is altijd vrijblijvend en zit je nergens aan vast. Je kunt bij bijvoorbeeld 3 verschillende leasemaatschappijen een offerte voor een en dezelfde auto aanvragen. Met dezelfde configuratie, jaarlijkse kilometers en leasecontract duur.

In de tussentijd vraag je gewoon ergens een proefrit aan met een of meerdere modellen om te kijken welke je lekker vind rijden. Zo ga je efficiënt op zoek naar een perfecte elektrische leaseauto.

Kijk ook eens naar het aanbod op faseautobedrijven.nl