Een sloopauto in Amsterdam verkopen

sloopauto

Voor personen die wonen in Amsterdam kan een sloopauto of een oude auto een onnodige kostenpost zijn. Zeker als deze niet door de APK keuring komt of niet naar behoren functioneert. In dit artikel vindt u een aantal tips die u kunt meenemen als u een oude sloopauto in Amsterdam vlekkeloos wil verkopen.

Waar moet u op letten?

Als u een sloopauto in Amsterdam wilt verkopen aan een autosloopbedrijf, autodemontagebedrijf of een handelaar zult u er voor moeten zorgen dat u een geldig RDW vrijwaringsbewijs krijgt.

Dit vrijwaringsbewijs bewijst dat de auto na verkoop niet meer op uw naam staat. Dit betekend dat u dus niet meer aansprakelijk bent voor de voertuig gebonden verplichtingen. Bedrijven die bij de RDW geregistreerd zijn kunnen een geldig vrijwaringsbewijs voor uw uitschrijven.

Hoe kiest u een demontagebedrijf dat uw oude sloopauto in Amsterdam ophaalt?

Het kiezen van een autodemontage / autosloopbedrijf voor het opkopen van uw sloopauto in Amsterdam kan lastig zijn. Er zijn meerdere autodemontage bedrijven die uw oude sloopauto in Amsterdam opkopen. Echter wil dit niet zegen dat dit altijd probleemloos verloopt.

Het is vaak moeilijk om duidelijke afspraken te maken met demontagebedrijven die niet uit de omgeving van Amsterdam komen. Deze bedrijven hebben een langere reistijd om uw sloopauto op te halen, en hierdoor is het moeilijk om duidelijke afspraken te maken betreft tijd en locatie.

Ook is het voor deze bedrijven vaak lastig om uw sloopauto direct op te halen en bestaat er de kans dat dit pas in de aankomende dagen of weken kan gebeuren.

U kunt uw sloopauto in Amsterdam het makkelijkst op laten halen door een gerenommeerd demontagebedrijf dat gevestigd is in de omgeving van Amsterdam. Deze bedrijven kunnen uw sloopauto in Amsterdam meestal binnen een werkdag mee nemen, wat resulteert in een vlekkeloze en prettig afhandeling.

Een sloopauto verkopen die in de Milieuzone van Amsterdam staat

Vanaf januari 2017 mogen oudere vrachtwagens de nieuwe milieuzonde (binnen de ring A10) niet meer in. Het ophalen van een auto in deze milieuzone kan voor demontagebedrijven zonder het juiste materieel dus lastig zijn.

Gelukkig zijn er ook bedrijven in de omgeving van Amsterdam die beschikken over het juiste materieel. Daarnaast zijn er ook demontage bedrijven in de omgeving van Amsterdam waar u uw auto naartoe kunt brengen.

Logo autodemontagerutteKies voor een erkend demontagebedrijf

Erkende demontage bedrijven zijn aangesloten bij zowel de RDW (rijksdienst wegverkeer)alsmede de ARN (Autorecycling Nederland). Deze bedrijven voldoen aan richtlijnen die opgesteld zijn voor de demontage branche en zorgen er voor dat uw oude sloopauto in Amsterdam op de juiste manier wordt gerecycled.

Heeft u sloopauto in Amsterdam en wilt u deze op laten halen/ langsbrengen bij een erkend autodemontagebedrijf?
Verkoop uw sloopauto in Amsterdam.

Laat een reactie achter