WAT KAN IK MET DE RDW KENTEKEN CHECK?

Het is tegenwoordig erg eenvoudig om via een kentekencheck informatie over een auto of ander motorvoertuig op te zoeken. Maar wat heb je aan deze informatie? Het is vooral nuttig als je een tweedehands voertuig, bij voorbeeld een auto, gaat kopen. Bij een lease auto is dit niet echt noodzakelijk. Je kunt zo controleren of de gegevens overeen komen met de informatie die de verkoper heeft gegeven over de auto. Alle informatie is te vinden als je het kenteken checkt via het internet. Veel websites bieden deze informatie via een koppeling met de openbare database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Veel van de info is openbaar beschikbaar.

Kan ik de eigenaar achterhalen van een auto?

Het vinden van de eigenaar via een kenteken check is voor particulieren niet mogelijk. Deze informatie is alleen beschikbaar voor bevoegde personen zoals de Belastingdienst en de politie. Zij kunnen in het systeem controleren op wiens naam een kenteken geregistreerd staat. Bij leaseauto’s is daarmee de eigenaar nog niet getraceerd, omdat het kenteken op naam van de leasemaatschappij staat.

De kentekencheck is erg handig

Een RDW kenteken check is erg handig want hiermee krijg je veel informatie over de auto. Hoe vaak zijn er bij voorbeeld reparaties uitgevoerd en wat is de huidige kilometerstand? Zo kun je controleren of de info die de verkoper geeft over de auto juist is. Dit is erg handig wanneer je een tweedehands auto gaat kopen. De verkoper weet ook dat de informatie is op te vragen en zal dus geen onjuiste inlichtingen geven.

Natuurlijk heb je al deze zaken niet echt nodig als je een nieuwe lease auto zoekt. Je sluit namelijk een lease af bij een betrouwbare partij, waardoor je er van uit kan gaan dat alles klopt. Indien er wat fout gaat, kom je ook terug bij de leasemaatschappij. Dit werkt anders als je gewoon los een auto wilt kopen via een platform als Marktplaats of Autoscout bijvoorbeeld.