Wat houdt private lease in en waarom is dit zo interessant?

Wil je graag in een nieuwe auto rijden, maar zie je er tegenop om een groot deel van je spaargeld kwijt te raken aan de aanschaf ervan? Of ben je een grote auto fan en merk je dat je om de twee jaar liever een nieuwe bak zou rijden? Dan is het voor jou misschien beter om voor een private leaseauto te kiezen. Op deze pagina lees je wat private lease inhoudt en wat je ervan kunt verwachten. Verder kom je erachter waarom het juist zo interessant is om voor een leaseauto te kiezen.

Wat kun je van private lease verwachten?

Private lease betekent dat je als particulier voor een leenauto bij een leasemaatschappij kiest. Je bent niet direct eigenaar van de auto, maar huurt de auto van de leasemaatschappij door maandelijks een bepaalt bedrag naar hen over te maken. Dit leasebedrag is vaak inclusief allerlei extra kosten. De totale leasekosten worden berekend naar aanleiding van de extra opties die erin opgenomen worden. Wanneer je voor private lease kiest zitten kosten voor de wegenbelasting, een allriskverzekering, onderhoud, reparaties, pechhulp, afschrijvingskosten. Afleveringskosten en schadeherstel en glasreparatie bij je maandelijkse prijs inbegrepen. Eigenlijk komt het er dus op neer dat je alleen extra hoeft te betalen voor benzine, eventuele verkeersboetes, parkeerkosten en tripjes naar de wasstraat.

Naast private lease kun je nog uit veel andere soorten lease kiezen. Wat dacht je van zakelijk leasen voor ondernemers of bedrijven? Verder doet shortlease het ook goed, je kunt al een shortleasecontract regelen met de looptijd vanaf één maand.

Waarom is het interessant om voor een leaseauto te kiezen?

Auto lease en dan vooral private lease kent een aantal interessante voordelen. Allereerst betaal je een vast bedrag per maand om van de auto en alle extra’s gebruik te mogen maken. Je komt dus niet met extra onverwachte kosten oog in oog te staan. Verder hoef jij je spaargeld dus niet aan te breken als je voor private lease kiest. Dit is veel goedkoper dan meteen het aankoopbedrag van de auto in te moeten leggen. Verder hoef je de auto aan het einde van het leasecontract niet over te kopen als je dat niet wil.

De optie dat het kan is fijn, want als je tevreden bent met de auto, kun je hem alsnog overnemen van de leasemaatschappij. Wanneer je de auto wil inleveren, heb je in ieder geval geen gedoe met inruilwaardes berekenen.