Waar moet je op letten bij het kopen van een Harley Davidson occasion?

Het koudere weer dient zich aan en het aantal motorritten zal in de komende maanden afnemen, maar jij wilt graag op jacht naar een nieuwe Harley Davidson. En hoewel een nieuw model erg aanlokkelijk is, ga je op zoek naar een occasion. Zie je jezelf al over de Nederlandse snelwegen racen op je eigen krachtpatser? Dan is dit hét moment om een tweedehands motor te kopen. Veel mensen overwegen om na de zomer hun motor te verkopen, dus de kans is aanwezig dat die een stuk voordeliger is. 

Voordat je je aankoop doet, is het belangrijk om uit te zoeken waar je naar op zoek bent en waar je op moet letten bij een Harley Davidson Occasion. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunt gebruiken bij je zoektocht naar jouw motor.  

Goed voorbereid op zoek naar je Harley Davidson Occasion 

Heb je de afgelopen tijd geld opzij gelegd voor een Harley Davidson Occasion? Dan kun je binnen dat budget je zoektocht beginnen. Met een vast budget zorg je ervoor dat je gerichter kunt zoeken en dat je niet een te hoog bedrag neerlegt op het moment dat je de deal maakt. Heb je van tevoren al uitgezocht in welke prijsklasse jouw ideale occasion valt, dan weet je hoeveel je hebt moeten sparen. Bovendien heb je daarmee inzicht gekregen in de gangbare bedragen die voor een bepaalde occasion worden gevraagd. 

Met welk doel ga jij de occasion kopen? Is het om regelmatig in het weekend korte tochten te maken of wil je ieder jaar minimaal een keer op motorvakantie met vrienden? En blijf je op de Nederlandse vlaktes of ga je de Franse Alpen trotseren? Het doel dat je voor ogen hebt weegt mee in dat waar je op moet letten bij het kopen van een Harley Davidson occasion.  

Stap je op een motor, dan wil je comfortabel zitten. Zeker bij lange tochten moet je dezelfde zithouding goed vasthouden. Als je dan al je spieren in je benen, rug en armen moet aanspannen, dan houd je de motorrit niet lang vol. Houd daarom rekening met je lichaamslengte wanneer je een Harley Davidson occasion wilt kopen. Klinkt misschien logisch, maar het kan zomaar zijn dat je tijdens een proefrit op een occasion helemaal enthousiast wordt van het model, zonder nauwkeurig te letten op het comfort. Als je de motor na aankoop uit de schuur wilt halen voor een echte rit en je merkt dat je toch niet helemaal lekker zit, dan is het te laat. 

Waar moet je op letten zodat je zorgeloos op je Harley Davidson occasion stapt? 

Bij het kopen van een tweedehands motor moet je met veel factoren rekening houden. Het is een grote investering en je hebt een zekere verantwoordelijkheid wanneer je de weg op gaat. Naast bovengenoemde factoren waar je op moet letten bij een Harley Davidson occasion, heb ik nog een aantal tips: 

  • Let op het type rijbewijs dat je hebt, want je mag niet zomaar op elke type motor stappen. 
  • Speur het internet af op zoek naar Harley Davidson occasions in jouw prijsklasse. 
  • Heb je een occasion gezien en heb je interesse, onderzoek dan de onderhoudsgeschiedenis en vertrek niet zonder een proefrit te maken. 
  • Heb je genoeg verstand van motoren, dan kun je op je eigen kennis vertrouwen. Maar heb je niet echt een idee van het aanbod aan verschillende types Harley Davidson occasions? Neem dan iemand met je mee die er alles van afweet. 

Wil je een Harley Davidson occasion kopen, dan weet je met deze aandachtspunten waar te beginnen. Zorg ervoor dat je je goed inleest, zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een Harley Davidson occasion. Met de juiste informatie en hulp van derden kun je zorgeloos je occasion kopen om er het komend voorjaar de eerste kilometers op te maken. Of misschien nu al, wie zal het zeggen. En heb je je Harley Davidson occasion gevonden? Dan maak je die compleet met accessoires en motorkleding uit de Harley Davidson webshop