RDW roept 300 mogelijke, onveilige importauto’s terug

Als je een auto importeert vanuit het buitenland, dan wordt deze auto door het RDW aan een keuring onderworpen. Pas als de auto daadwerkelijk is goedgekeurd, wordt er een Nederlands kenteken afgegeven. De laatste tijd heeft het RDW het enorm druk met het afhandelen van importauto’s. Het aantal importauto’s stijgt met rappe schreden. Dat er ook dingen mis kunnen blijkt wel, want de RDW roept zo’n 300 importauto’s terug, die afkomstig zijn van een garage in Swalmen. Wat is hier dan de reden van?

Onveilige auto’s

De reden dat de RDW deze 300 auto’s terugroept, heeft alles te maken met de veiligheid van deze auto’s. Volgens de RDW kunnen deze geïmporteerde auto’s niet langer de veiligheid van de burger waarborgen. Op het terrein van de garage in Swalmen stonden namelijk auto’s met schade, die niet op de juiste manier hersteld zijn. Na inval van de politie bij dit bedrijf ging het balletje rollen. Het blijkt zelfs dat schade auto’s met gestolen onderdelen zijn gerepareerd.

Auto’s opnieuw onderzoeken

De afgelopen drie jaar heeft de RDW de importauto’s als zowel de schadeauto’s van dit bedrijf goedgekeurd. Echter nu aan het licht is gekomen dat de schadeauto’s niet goed en veilig gerepareerd zijn, bestaan er ook twijfels over de veiligheid van de importauto’s. Daarom worden al deze auto’s opnieuw onderzocht, maar nu met behulp van röntgenapparatuur.

Eigenaren krijgen vervangend vervoer

Ben je eigenaar van een importauto van deze garage uit Swalmen, dan kun je een brief verwachten van de RDW met het verzoek je auto opnieuw te laten keuren. Door middel van dit onderzoek kan aangetoond worden of je auto daadwerkelijk onveilig is of dat het allemaal wel meevalt.

In ieder geval krijg je als eigenaar van een importauto door de RDW gratis vervangend vervoer aangeboden.

Tip: https://easyimport.nl/

Veilig auto importeren

De garage in Swalmen is inmiddels gesloten en de zeven verdachten zijn opgepakt, maar ook weer vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Koop dus nooit zomaar een importauto bij een garage.

Wil je een auto uit het buitenland importeren, dan kun je het best zelf een auto uitzoeken via de veilige tweedehands autowebsites. Wil je het helemaal op zeker spelen, dan kun je er voor kiezen om een gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen.

Zij kunnen je niet alleen adviseren in je keuze, maar je ook helpen bij de papieren rompslomp, die het invoeren van een auto met zich meebrengt. Maar je kunt het ook combineren, door bijvoorbeeld zelf de aankoop te doen, maar een specialist de rest bpm te laten berekenen.

Aanbevolen: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Het berekenen van de (rest) bpm heeft nogal wat voeten in de aarde. Er zijn verschillende toepassingen die je kunt gebruiken om de bpm te bereken. Het is belangrijk dat dit juist gebeurd, anders zit je met een groot probleem. Bij een foutieve berekening kan de Belastingdienst je een naheffing toesturen, die wel kan oplopen tot duizenden euro’s. Niet iets waar je op zit te wachten. Een bpm specialist zorgt dat altijd de juiste bpm berekening wordt gemaakt, die te allen tijde in jou voordeel is. Zo kun je honderden euro’s besparen en voor weinig geld een veilige en betrouwbare en zelfs luxe auto importeren.