Wat zijn de voor- en nadelen van private lease?

Als je op zoek bent naar een auto heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt een nieuwe auto kopen of een occasion, maar je kunt ook kiezen voor private lease. Private lease wordt steeds populairder. Met private lease rijd je altijd een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Of je moet kiezen voor private lease ligt natuurlijk helemaal aan je situatie. In dit artikel kijken we naar de voor- en nadelen van private lease.

Je hebt geen spaargeld nodig

Als je een auto wilt kopen heb je in de meeste gevallen behoorlijk wat spaargeld nodig. Het kopen van een auto, of het nu om een nieuwe auto gaat of om een occasion is een flinke uitgave in een keer. Heb je niet voldoende spaargeld, maar wel een vast inkomen en wil je graag het comfort van een nieuwe auto? In dat geval is private lease wellicht een interessante optie. Een nadeel kan zijn dat als je financiële problemen hebt je niet zomaar onder het contract uit kunt komen.

Blauwe Bmw Sedan In De Buurt Van Groen Gazon Gras

Je rijdt altijd een (nieuwe) auto

Als je gebruik maakt van private lease rijd je altijd een nieuwe auto. Gaat de auto kapot of wordt deze gestolen dan krijg je altijd een nieuwe auto. Je bent dus altijd verzekerd van een auto. Als je een baan hebt waarbij je afhankelijk bent van een auto en je wilt graag een nieuwe auto rijden dan  is private lease een goede optie. Een nadeel van private lease is dat als je de auto weinig gebruikt de kosten al gauw hoog oplopen. In zo’n geval is private lease minder interessant.

Soms goedkoper dan kopen

In sommige gevallen is private lease goedkoper dan het kopen van een auto. Dit is het geval als je een auto koopt met geleend geld. In bepaalde gevallen kan private lease ook goedkoper uitvallen dan wanneer je een nieuwe auto koopt met eigen geld. Zo kun je bijvoorbeeld al een Renault private leasen voor maar 287 euro per maand.