Mag je een leaseauto bestickeren?

Ja, het bestickeren van een leaseauto met bedrijfslogo’s is meestal gewoon toegestaan. Maar er gelden vaak wel voorwaarden zoals schade die kan ontstaan bij het ontstickeren na het leasetermijn.

Voordat je de beslissing neemt om je leaseauto te bestickeren, wil je natuurlijk eerst weten onder welke condities het is toegestaan. Hiervoor zijn geen vaste regels, maar dit verschilt per leasemaatschappij. 

Bij Direct lease en Leaseplan kun je bijvoorbeeld je bestickering mee financieren in het leasebedrag. Wanneer je schade rijdt dan is het vaak meeverzekerd.

Het is dus meestal toegestaan, maar zijn er wel voorwaarden. Onder meer dat de auto schoon word ingeleverd na het leasetermijn.

Kosten auto bestickeren

De kosten voor het bestickeren van een auto kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de auto, het ontwerp van de stickers of wrap, en of je kiest voor professionele installatie of zelf aanbrengen. In sommige gevallen kunnen de kosten worden opgenomen in het leasebedrag, maar het is altijd verstandig om dit van tevoren te controleren.

Verwijderen van stickers

Een belangrijk punt om in gedachten te houden bij het bestickeren van een leaseauto is de verwijdering van de stickers of wrap aan het einde van de leaseperiode. Het is essentieel om te kiezen voor materialen en technieken die geen blijvende schade aan de lak van de auto veroorzaken bij het verwijderen.

Informeer goed naar de kwaliteit van de bestickering zodat je zeker weet dat deze schoon verwijderbaar zijn. Laat het verwijderen ook door een specialist doen om schade te voorkomen.

Bedrijfslogo op een leaseauto

Het aanbrengen van auto reclame stickers op een leaseauto kan een effectieve manier zijn om de branding van je bedrijf te versterken. Het is belangrijk om te kiezen voor een ontwerp dat opvalt en de boodschap van je bedrijf op een duidelijke en professionele manier communiceert. 

Leaseauto wrappen

Een populaire optie voor het bestickeren van leaseauto’s is het gebruik van vinylwraps. Wrappen biedt een breed scala aan ontwerp mogelijkheden en kan de auto beschermen tegen krassen en steenslag. Bovendien kan een wrap eenvoudig worden verwijderd aan het einde van de leaseperiode, zonder schade aan de originele lak.

Professionele vs. doe-het-zelf-opties

Hoewel het mogelijk is om zelf stickers aan te brengen, kan het inhuren van een professioneel bedrijf voordelen bieden zoals een betere kwaliteit van het werk en een garantie op de installatie. Het is belangrijk om de kosten en voordelen van beide opties af te wegen voordat je een beslissing neemt.

Alternatieven voor bestickering

Naast het bestickeren van de auto zijn er ook andere opties beschikbaar om je leaseauto aan te passen, zoals magneetstickers. Deze opties bieden flexibiliteit en kunnen eenvoudig worden verwijderd wanneer dat nodig is.

Het bestickeren van een leaseauto kan een effectieve manier zijn om je bedrijf te promoten en je merkidentiteit te versterken. Door rekening te houden met de kosten, regels van de leasemaatschappij en praktische overwegingen, kun je ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt en de gewenste resultaten oplevert.