Waar let je op bij een dakkoffer? Top 3 Tips!

dakkoffer kopen

Wie heeft er nou nooit een gehad? Een dakkoffer is een onmisbaar auto accessoires dat ervoor zorgt dat je met veel spullen op vakantie kunt. Maar als je een dakkoffer gaat kopen zijn er namelijk dingen wat veel mensen niet opvalt maar toch echt wel belangrijk zijn namelijk:

Aerodynamisch dakkoffer

De dakkoffer moet stijlvol, veilig maar ook aerodynamisch zijn bijvoorbeeld de Hapro Traxer modellen zijn aerodynamisch door de grote laadruimte dat ze hebben. Dit komt door de verzonken bodem die deze dakkoffers hebben waardoor je meer spullen kunt meenemen op vakantie. Door dit ontwerp is er minder luchtweerstand, de geluidsoverlast is lager namelijk de fluiten die je kunt horen als je met 130 km/h per uur op de snelweg rijdt hoor je amper. Dus een aerodynamische dakkoffer ziet er alleen niet supermooi uit maar het heeft ook een functioneel/ economisch voordeel.  Namelijk het brandstof verbruik neemt niet toe wanneer je een dakkoffer op je dak hebt zitten.

Veiligheid

Het is ook van groot belang dat een dakkoffer veilig is en niet spontaan van je auto valt wanneer je met een hoge snelheid over de snelweg gaat. Daarom let goed op de maximale dakbelasting van de auto mag zijn. Hiermee moet je gewicht van de dakdrager en de dakkoffer mee tellen deze staan meestal bij de specificaties van het product. Het is ook van groot belang dat je de spullen die je in de dakkoffer doet gelijkmatig verdeeld en stevig vastzet met een bagageriem.

Let er ook goed op dat je dakkoffer goed is bevestigd om een probleem te voorkomen bij een eventuele noodstop. Ook meet even wat de nieuwe hoogte is van je auto want je auto is natuurlijk hoger wanneer je er een dakkoffer erop hebt zitten, zeer handig om te weten wanneer je een ondergrondse parkeergarage binnenrijdt.

Beste merken van dakkoffers

Er zijn verschillende soorten merken dakkoffers zoals Thule, Hapro, Kamei, Modula maar welke van deze merken is nou echt het beste merk? Het top A-merk is Thule maar Hapro heeft ook keurige nette dakkoffers dus het is moeilijk te zeggen welk merk nou het beste is. Het beste is om naar een website zoals Kieskeurig.nl te gaan en daar te filteren naar het gewenste en natuurlijk is het ook slim om te kijken naar de reviews die consumenten hebben achtergelaten voor een bepaald type dakkoffer. Ben je opzoek een naar een dakkoffer bekijk eens autotravelshop.nl

One thought on “Waar let je op bij een dakkoffer? Top 3 Tips!

  1. Bij een leaseauto zitten vaak geen dakdragers. Om deze te kopen kan een aardige investering worden, terwijl de leaseauto vaak binnen relatief korte tijd weer weg gaat en je niks meer heb aan deze dakdragers. De dakdragers zijn ook te huur evenals de dakkoffer. Zo heb je altijd het nieuwste en beste materiaal. En geen grote dakkoffer in de weg staan de rest van het jaar.

Laat een reactie achter