Het verschil tussen winter en all season banden.

De ene is ideaal voor alle seizoenen, terwijl de andere je helpt om het koudste seizoen van het jaar te trotseren: het blijft altijd een discussie welke banden nu het best zijn.

Allweather of All-season?

All-weather banden zijn in wezen verbeterde versies van all-season banden. All-season banden staan ​​erom bekend dat ze de meeste seizoenen relatief goed aankunnen, maar niet hetzelfde tractieniveau hebben als zomerbanden of winterbanden in hun respectievelijke seizoenen.

Een band voor alle weersomstandigheden krijgt grip in de winter door rubbersamenstellingen te gebruiken die vergelijkbaar zijn met winterbanden. Het is echter nog steeds stevig genoeg om zowel gladde, besneeuwde wegen in december als hete snelwegwegen in juli aan te kunnen. Ze hebben een snelheidsindex H en hoger (tot 210 km / u), waardoor ze duurzaam genoeg zijn bij verschillende temperaturen en terreinen.

Banden voor regen en modder?

Deze banden zijn ideaal voor gebruik in mildere winterse omstandigheden, zoals hevige regen, modder en sneeuw die snel smelt. Op nat en droog vriesverharding houden deze banden het wat beter uit dan standaard all-season banden. Als je bijvoorbeeld op je BMW winterbanden zal monteren, dan heb je in de winterperiode meer grip wat zorgt voor een verhoogde veiligheid.

Winterbanden zijn speciaal gebouwd voor gebruik tussen december en maart en zijn voor veel chauffeurs de beste optie om hun rijdomstandigheden te vergemakkelijken. Winterbanden met spijkers zijn ideaal voor zware winterse omstandigheden met veel sneeuw, ijs en ijskoud water op de weg. Als zal je de laatst genoemde in Nederland niet nodig hebben.