Het exporteren van auto’s, waar let je op?

Steeds meer leasemaatschappijen starten met het exporteren van hun leaseauto’s. Wanneer het contract eenmaal afloopt dan is het financieel interessanter om de auto te exporteren naar het buitenland waar men bijvoorbeeld geen BPM kent.

Voordat u als autobedrijf kunt starten met het exporteren van auto’s zijn er een aantal noodzakelijke onderdelen die u moet weten.  Er komt namelijk heel wat kijken tijdens de export van een auto. Met dit artikel willen we u daarom graag alvast vooraf informeren wat de beste stappen zijn om de exportmarkt te betreden met uw autobedrijf.

Wat u moet weten voordat u kunt starten met het exporteren van auto’s

Op het moment dat u uw auto(‘s) wilt exporteren dan dient u contact op te nemen met de RDW. Heeft u niet de beschikking over een Online Registratie Export Handelaren (OREH)-bevoegdheid, dan dient u de auto aan te melden bij een RDW-balie of keuringsstation.Zie hierover meer informatie op de officiële website van de RDW met meer informatie:
https://www.rdw.nl/zakelijk/branches/bedrijven-met-rdw-erkenning/voertuig-aanmelden-voor-export

Indien u wel de OREH bevoegdheid heeft dan kunt u rechtstreeks vanaf uw bedrijf de auto aanmelden voor de export.


Na het afmelden krijgt u nog te maken met de belastingdienst. De motorrijtuigenbelasting wordt gewoonlijk automatisch stop gezet. Het kan zijn dat u nog BPM kunt terugvorderen van de belastingdienst.


Voor meer informatie over teruggaaf bij het exporteren van auto’s kunt u de officiële website van de belastingdienst bekijken:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/bpm/teruggaaf_van_bpm/teruggaaf_bij_export

De markt benaderen

Voordat u auto’s kunt exporteren dient u de buitenlandse markt te betreden met uw bedrijfswebsite of via een offline marketingcampagne. Niet alleen om de vindbaarheid te vergroten, uw overtuigingskracht te behouden, maar tevens om professioneel over te komen is het belangrijk dat u uw online en offline marketingcampagne voorziet van een juiste foutloze brochure, flyer of website. Laat daarom uw brochure vertalen door een professioneel vertaalbureau. Een professioneel vertaalbureau hoeft helemaal niet duur te zijn, bekijk daarom gerust even de specialisten van:
https://www.fairlingo.com/vertaaldiensten/marketing-vertaling/