Uw auto is kapot? Verkopen is de oplossing!

kapotte auto

Is uw auto kapot gegaan of is de apk keuring verlopen. Het hebben van een kapotte auto dan wel sloopauto is voor veel particulieren een grote last. De auto kan letterlijk niet meer voor of achteruit maar u betaalt wel gewoon de maandelijkse lasten voor het voertuig. Niet alleen de wegenbelasting maar ook de verzekering zijn vaste kosten die gewoon door blijft lopen. Wanneer dan ook nog eens de apk keuring verloopt moet u de auto wel laten repareren, anders krijgt u een hoge boeten. Dit is voor veel particulieren een flinke strop door de rekening.

Vandaag de dag zijn er genoeg andere oplossingen zodat u niet meer voor verrassingen komt te staan. U koopt een auto op basis van financial lease. U betaalt dan uitsluitend een vast bedrag per maand en heeft de garantie dat het onderhoud en de wegenbelasting voor u wordt betaald. Geen tweedehands occasion nee een compleet nieuwe auto met garantie en een onderhoudscontract. Hiermee komt u dus niet meer voor om nodige verrassingen te staan en weet u zeker dat u een vervoersmiddel heeft dat het altijd doet en nu altijd van A naar B gaat brengen zonder gedoe.

Wat gaat u doen met de kapotte auto.

Wanneer de auto het niet meer doet wil dat natuurlijk niet zeggen dat deze volledig kapot is. Alleen de accu vervangen en wat kleine onderhoudswerkzaamheden aan de verlichting kunnen wellicht voldoende zijn om nog een jaar met de auto de weg op te mogen. Vaak hebben oudere auto meer problemen.

Grote onderhoud werkzaamheden zoals het vervangen van de koppakking of de koppelingsplaten kunnen flink in de papieren lopen. Doe daar ook nog eens een nieuwe uitlaat bij en twee voorbanden dan bent u zo enkele honderden tot duizenden euro’s kwijt. Veel particulieren hebben hier geen zin meer in de auto is immers al oud en heeft de nodige kilometers asfalt afgelegd waardoor men geen geld meer wil uitgeven aan deze dure reparaties. Vaak is het verkopen van de kapotte auto als zijnde een sloopauto dan de beste oplossing.

Direct geld voor de kapotte auto.

Wanneer uw auto gebreken vertoont of geen geldige apk-keuring meer heeft is het vaak lastig om deze auto particulier te verkopen. De auto is hoogst waarschijnlijk niet gepoetst en start wellicht helemaal niet meer. Veel particulieren zullen een dergelijke auto overslaan. Het risico op veel geborgen gebreken is voor de meeste particulieren gewoonweg te groot. Toch zijn er altijd nog potentiële klanten voor uw auto.

Kijk eens even goed rond op het internet er is immer altijd wel een autohandelaar of autosloperij bereid u nog een bod te doen op uw auto. Wellicht kan de auto nog voor de export worden verkocht of voor de nog goede bruikbare onderdelen. De autosloperij demonteert immers de gehele auto en zal de nog goede werkende onderdelen verkopen. Het overgebleven schroot zal worden verwerkt als oud ijzer.

Laat een reactie achter