Auto huren? » Waar moet u op letten! Tips & Info

autoverhuur

Wilt u binnenkort graag een auto huren? Dan is het belangrijk dat u weet dat iedere autoverhuurder eigen termen en voorwaarden heeft vastgesteld. Zorg dus te allen tijde dat je deze voorwaarden goed doorleest. Veelal krijg je er namelijk niet mee te maken, maar wanneer er iets misgaat dan zie je toch nog vaak dat mensen de voorwaarden niet gelezen hebben. Hieronder hebben wij een aantal onderdelen voor je opgesomd waar je tijdens het huren van een auto goed op moet letten of informatie over moet inwinnen.

Uw eigen risico tijdens het huren van een auto

Vaak komt het voor dat boven op de huursom een extra bedrag betaald dient te worden om een aanvullende verzekering af te sluiten om uw eigen risico te dekken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer u een auto huurt en deze wordt gestolen of u krijgt schade? Uw eigen risico kan in werking treden bij de volgende verzekeringen: CDW en TP (Collision Damage Waiver & Theft Protection). Zorg dat u weet wat er dan gebeurt en sluit een aanvullende verzekering af om deze onderdelen te dekken.

Speciale dekking nodig voor onderdelen, zoals het dak, banden, glas en bodem.

Wanneer u schade heeft aan deze compartimenten of onderdelen dan valt dit vaak buiten de dekking van de “standaard” verzekering. Mocht u daarom op pad gaan met een huurauto dan is het verstandig om hierna te informeren en ervoor te zorgen dat u deze onderdelen ook dekt. Dit brengt wel weer extra kosten met zich mee.

Dekking tijdens diverse bestuurders

Vaak staat in de voorwaarden vermeld of u de huurauto door anderen mag laten besturen of dat u de enige bestuurder bent. Op het begin lijkt dit geen probleem, maar mocht u in een ongeval belanden dan is het verstandig dit vooraf te weten.

Verkijk u niet op de borg van een auto huren

Vaak dient u vooraf flinke borgkosten te betalen. Dit wordt veelal vergeten en kan een harde klap zijn. Uiteraard verwacht je de borg gewoon terug te krijgen, echter wanneer u hier geen rekening mee houdt dan moet u toch nog aan de kassa een riant bedrag afrekenen.

Controleer vooraf de verhuurde auto!

Zorg dat u vooraf een ronde om de auto maakt en enige gebreken, krassen of lakschade documenteert, fotografeert en meld bij de eigenaar van het verhuurbedrijf. U wilt immers niet dat u verantwoordelijk bent voor de schade van een ander.

Gegevens van de verhuurder

Iedere (professionele) verhuurder maakt gebruik van vervangend vervoer indien er iets mis is met de auto. Zorg dat u de gegevens van de verhuurder altijd bij u heeft, zodat u in geval van calamiteiten contact kunt zoeken met de autoverhuurder.

Zorg dat u vooraf ook de verhuurder van uw auto controleert en bekijkt naar het social proof aspect op internet of dergelijke. Hierdoor voorkomt u dat u te maken krijgt met een lastige verhuurder. Bent u het bijvoorbeeld niet eens met de rekening die u krijgt voorgeschoteld, of doet de verhuurder van de auto lastig over het teruggeven van de borg, vanwege geen rechtmatige aspecten. Dan kunt u op de website van de consuWijzer inzien welke stappen u kunt ondernemen.

Laat een reactie achter