Alles wat je over occasion lease wil weten

Wil je een nieuwe auto aanschaffen en overweeg je om in plaats van de aanschaf ervan, te gaan leasen? Dan is het goed om meer over occasion lease te weten te komen, voor je een definitieve keuze maakt. Een occasion is een tweedehands auto, die vaak al wat ouder is en die tenminste één of meerdere andere eigenaren heeft gehad. Hierdoor is een occasion vaak goedkoper. Wanneer je een tweedehands auto koopt, kun je tegenwoordig ook voor een lease optie kiezen. Je betaalt maandelijks een bedrag en na afloop van het leasecontract kun je de auto overkopen. In deze blog lees je wat occasion lease is en wat het verschil met financial lease is.

Wat houdt occasion lease precies in?

Een lease auto is vooral interessant als je niet in één keer het aankoopbedrag van een nieuwe of tweedehands auto wilt of kunt betalen. Meer mensen kiezen voor private lease, aangezien je daar maandelijks een vast bedrag voor betaalt, waardoor de totale kosten over een aantal maanden worden verdeeld. Je kunt een hele nieuw auto leasen, maar je kunt er ook voor kiezen om een tweedehands auto te leasen. Wanneer je een occasion leased, ben je een stuk goedkoper uit. Let er wel altijd op of er geen kosten buiten het leasecontract om op je verhaald kunnen worden.

Wat is het verschil met financial lease?

Private lease aanbiedingen zijn interessant, al dien je vaak op te letten voor de kleine lettertjes wanneer je voor een aanbieding kiest. Er zijn verschillende soorten leasecontracten. Wanneer je een occasion wil leasen, kan het zijn dat de leasemaatschappij daar een huurkoopcontract aan heeft gekoppeld, ook wel financial lease genoemd. Financial lease houdt een vast maandbedrag voor het leasen van de auto in, maar daarnaast zijn alle kosten voor mogelijk onderhoud, verzekeringen en belasting ook voor jou. Deze kosten zitten op dat moment niet in de vaste maandprijs inbegrepen. Hierdoor kan het leasen van een occasion opeens een stuk duurder uitpakken dan je van tevoren in gedachte had.

Daarnaast betaal je uiteindelijk meer geld als je een occasion leased via financial lease. Je kunt op dat moment beter naar een tweedehands auto kijken die je in één keer afbetaald, waardoor de auto direct ook van jou is. Weet je zeker dat de private lease aanbieding niet als financial lease wordt aangeboden? Dan kun je de aanbieding natuurlijk overwegen.