All risk autoverzekering: Zonder zorgen de weg op!

Je auto verzekeren in Nederland is een verplichting, zo is in de wet vastgesteld dat iedere bestuurder minimaal een WA-verzekering moet hebben. Buiten de WA-verzekering zijn er nog twee andere verzekeringsvormen als het gaat om een autoverzekering. Welk van deze drie verzekeringen moet je nu kiezen? En waarom is een all risk autoverzekering de beste optie?

Verschillende soorten autoverzerkingen

Er zijn in Nederland drie hoofdsoorten autoverzekeringen die je kunt afsluiten. Elke verzekering heeft een andere dekking, die aansluit bij verschillende behoeften en voorkeuren van autobezitters. De drie verzekeringsvormen zijn:

  • WA verzeking
  • WA Plus verzekering
  • All risk verzekering.

Het verschil in deze verzekeringsvormen is voornamelijk het niveau van dekking dat ze bieden.

Nadelen van een WA-verzekering

Een WA-verzekering is in Nederland verplicht. In de wet staat dat elke auto minimaal verzekerd moet zijn met een WA-verzekering. Deze verzekering is de goedkoopste optie, maar dekt wel het minst. Zo worden vaak alleen de kosten gedekt voor het maken van schade aan andermans auto. Kosten die niet gedekt worden zijn onder andere schade aan je eigen auto, diefstal, natuurschade, brand of ruitschade. Met WA ben je dus wettelijk gezien voldoende verzekerd, maar bij een ongeluk dien je voor veel kosten alsnog zelf op te draaien. 

Verschil WA Plus en All Risk

Dan heb je ook nog de WA Plus en All risk verzekeringen. Deze verzekeringsvormen dekken veel breder dan de WA-verzekering. Zo ben je verzekerd voor diefstal, natuurschade, brand en ruitschade. Het grote verschil tussen een WA Plus en All Risk verzekering, is dat je met een all risk autoverzekering wel gedekt bent als je door een aanrijding schade hebt aan je eigen auto. Met een WA Plus verzekering mag je wel zelf betalen voor schade aan je eigen auto, mocht dit komen door een aanrijding.

Waarom is All risk een must?

Met een All risk autoverzekering ben je, zoals de naam al doet vermoeden, tegen alles verzekerd. Of je nu schade hebt door storm, diefstal, brand of schade maakt aan de auto van een ander, je bent volledig gedekt voor de kosten. Het grootste voordeel van all risk verzekeren is dat je ook bent verzekerd voor schade aan je eigen auto, dit is alleen bij all risk verzekeren het geval. Je kan dus echt zorgeloos de weg op met een all risk autoverzekering.

Welke autoverzekering past bij mij?

Maar voor welke autoverzekering moet je nou gaan? Een WA? Een WA Plus? Of toch een All risk? Voor auto’s jonger dan 8 jaar wordt een all risk verzekering het vaakst gekozen, voor auto’s tussen de 8 en 14 jaar een WA Plus verzekering en ouder dan 14 jaar kiezen de meesten voor een simpele WA-verzekering. Kijk dus goed naar je auto en wensen, maar wat zeker is, is dat All risk verzekeren alle kosten dekt.

Laat een reactie achter