5 tips voor als u een busje huurt!

Busje huren

Heeft u een busje nodig voor een vakantie, een bedrijfsuitje of een verhuizing? Dan is een busje huren Bij BusterRent een uitkomst!. Dit is namelijk een stuk voordeliger dan wanneer er meerdere keren met een personenauto op en neer gereden moet worden, of wanneer meerdere auto’s moeten rijden. Maar waar moet u precies op letten bij het huren van een busje? Hieronder staan enkele tips voor u op een rij.

1. Eisen en kosten

De prijs van een bus is afhankelijk van de eisen die u eraan stelt. Een bestelbus, een grote verhuisbus of een 9-persoonsbus? Hoe groter de capaciteit, hoe meer het zal kosten. Maar ook het merk en de lengte van de huur speelt een rol. Neem al deze aspecten goed door voordat u gaat huren, zodat u voor uzelf de beste prijs vast kunt stellen, die bij uw eisen past.

2. Verzekeringen

Bekijk voordat u gaat huren goed welke verzekeringen bij de bus inbegrepen zitten. Let op het eigen risico dat u moet betalen in het geval dat er iets gebeurt. U kunt dit eigen risico vaak ook verminderen, maar dit zorgt wel voor een hogere huurprijs.

3. Meerdere bestuurders

Gaan er meerdere personen de bus besturen? Vraag dan eerst na bij de verhuurder of dit is toegestaan. Vaak moet dit ook op het huurcontract weergegeven worden. Geef het aantal bestuurders en hun gegevens duidelijk door aan de verhuurder, zodat deze ervan op de hoogte is. Let er bovendien op dat elke bestuurder aan de eisen van het verhuurbedrijf voldoet. Soms is er bijvoorbeeld een minimumleeftijd aan het besturen van de bus verbonden.

4. Let goed op schade

Wanneer u de bus ophaalt, kijk dan goed of er beschadigingen zijn. Zitten er krassen of andere beschadigingen op de bus, maak hier dan foto’s van of noteer het. Zo voorkomt u dat de oude schade later aan u toegewezen wordt.

5. Kinderstoeltjes

Reist u met kleine kinderen, let er dan op of u een kinderstoeltje kunt bijhuren. Vaak zijn de kinderstoelen van verhuurbedrijven van minder goede kwaliteit dan uw eigen kinderstoel, en bovendien minder gemakkelijk te installeren. Wilt u er toch een bijhuren, geef dit dan ruim van tevoren aan. Het busbedrijf heeft vaak maar een beperkt aantal van deze stoeltjes beschikbaar, en al helemaal in het hoogseizoen is er geen garantie dat er een voor u beschikbaar is.

Laat een reactie achter