Particulier leasen

particuliere leaseauto

Particulier leasen wordt steeds populairder binnen Nederland. Geen hoge onderhoudskosten, altijd in een nieuw model rijden en niet apart nog de wegenbelasting betalen.

Wanneer u ervoor kiest om particulier te leasen dan heeft u twee mogelijkheden. Kiest u ervoor om een nieuwe auto te leasen of wilt u liever een tweedehands auto leasen? U denkt wellicht dat een tweedehandsauto een oude auto is, echter zie je vaak dat modellen die twee a  drie jaar oud zijn voordelig aangeboden worden als tweedehands leaseauto. Zo rijdt u toch nog in een zeer nieuwe auto.

Waarom een auto particulier leasen?

Particulier leasen kent vele voordelen, zo rijdt u in een nieuw model (veelal drie jaar oud), zoals hierboven al is vermeld.

Tevens betaalt u een maandelijks tarief en hoeft u zich niet meer druk te maken over uw onderhoudskosten, wegenbelasting en de verzekering.

Mocht u kiezen voor particuliere lease van een tweedehands auto dan kunt u de auto afbetalen, zodat u na de looptijd van het contract de volledige eigenaar wordt van uw leaseauto. Ideaal na drie jaar en u kunt hierna nog vele jaren genieten van uw luxe auto.

Wat veel mensen als een voordeel zien is dat u vaak al tegen een laag maandelijks tarief een kleine auto kunt rijden. Wilt u een kleine auto leasen? Bekijkt u dan eens ons overzicht van kleine auto’s met zeer lage leaseprijzen.

De nadelen van een auto particulier leasen?

U heeft niet de mogelijkheid om onderdelen zelf samen te stellen, zoals navigatie etc. Uw auto krijgt u aangeboden zoals de eerste eigenaar deze heeft samengesteld, echter is dit voor veel mensen niet een zeer groot nadeel.

U krijgt een BKR-registratie, oftewel de volledige looptijd wordt weggeschreven als schuld (looptijd (maanden) x prijs per maand). Doordat u een ‘lening’ afneemt voor een auto kan het voorkomen dat wanneer u een huis wilt kopen en op zoek bent naar de hoogst mogelijke hypotheek dit nadelige consequenties voor u kan hebben.

U heeft geen beschikking over een tankpas. De kosten voor het gebruik van uw auto zijn  voor eigen rekening. Is ook vrij logisch aangezien u de auto niet van het bedrijf krijgt.

Leasemaatschappijen die particuliere lease aanbieden:

  1. ANWB
  2. Direct Lease
  3. Leaseplan
  4. Activa Lease
  5. Private Lease Renault

Wilt u graag bekijken welke private lease het goedkoopst is en het best bij uw eisen en wensen past? Bekijk dan onze goedkoopste private lease auto’s. Bent u er nog niet helemaal over uit en wilt u liever eerst nog meer informatie inwinnen over particulier leasen? Bekijkt u dan onze private lease blogpagina.

Laat een reactie achter