Occasion Lease

occasion lease

Steeds minder mensen kiezen ervoor om een nieuwe auto te kopen. Het leasen van een occasion wordt namelijk steeds voordeliger en aantrekkelijker. Zo heeft u bij diverse leasevarianten nu minder financiële risico’s waardoor occasion lease nu ook zeer interessant is voor zzp’ers en om in te zetten als particuliere lease.

Occasion lease kan middels diverse leaseconstructies worden samengesteld. Zo heeft u de keuze uit de volgende varianten:

  1. Financial lease
  2. Operational lease
  3. Shortlease

Nu zie ik u al denken, maar er is toch een extra variant mogelijk, namelijk een full financial lease of full operational lease. Full financial lease betekent dat u een vast maandbedrag betaald aan uw leasemaatschappij. De leasemaatschappij neemt alle kosten op zich. U betaalt enkel de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud zelf. Hierdoor hoeft u maandelijks minder te betalen en betaalt u iedere maand het zelfde bedrag.

Waarom kiezen voor occasion lease?

Doordat een “nieuwe auto” in de eerste jaren het meest afschrijft is de gemiddelde leaseprijs een stuk hoger. Bij occasion lease heeft u een jonge auto die de eerste paar jaar de hoge afschrijving al heeft gehad. Hierdoor zijn de kosten lager. Een tweede voordeel is dat de occasion direct klaar voor gebruik is. U hoeft niet lang te wachten en kunt al zeer snel in uw occasion lease auto rijden. Een nadeel hiervan is echter dat u de auto niet zelf kunt samenstellen. De auto wordt u aangeboden zoals deze al is samengesteld door de eerste persoon/onderneming.

Een ander voordeel is dat u een flexibele looptijd kunt afspreken met de leasemaatschappij. Zo kunt u zelf bepalen in hoeveel maanden u uw leasecontract voldoet. (12,24 of 60 maanden) Overigens is dit per leasemaatschappij weer verschillend.

Indien u kiest voor financial occasion lease dan heeft u nog veel meer voordelen. Als eerste bent u op papier de eigenaar van de auto, wanneer de looptijd van uw leasecontract is afgelopen dan bent u de wettelijke eigenaar van de auto. De auto is dus uw persoonlijke bezit en u kunt nog vele jaren genieten van uw eigen auto.

Tijdens het finanical lease contract heeft u nog meer fiscale voordelen. U kun namelijk, doordat de auto op uw naam staat, de btw aftrekken. Niet alleen is de btw aftrekbaar, maar tevens de kosten van de rente en de kosten van de jaarlijkse afschrijving. Voorkom liquiditeitsverlies dankzij financial occasion lease!

Wilt u meer informatie omtrent de diverse leasevarianten? Bekijk dan hier de diverse leasevormen!

Laat een reactie achter