Kosten leaseauto? Waar moet u rekening mee houden!

leaseauto kosten

Tijdens het afnemen van een leaseauto dient u  rekening te houden met een aantal kosten. De specifieke kosten zijn afhankelijk van de leasevorm die u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor full operational lease, dan zijn de kosten voor de verzekering, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen in uw maandbedrag. Bij operational- en financial lease kan dit ook het geval zijn, echter bent u bij de ene leasevorm (financial lease) na de looptijd van het contract de eigenaar van de auto en bij operational lease niet. Een belangrijke reden waarom mensen kiezen voor financial lease.

Is het tanken inbegrepen bij de kosten van een leaseauto?

Nee, standaard zijn uw tankkosten niet inbegrepen. De tankpas wordt verzorgd vanuit uw bedrijf. Tevens treffen veel medewerkers een speciale regeling, waarbij er een specifieke eigen bijdrage wordt afgesproken. Het bedrijf neemt dan een groot gedeelte van de kosten op zich, waardoor een leasecontract voor de medewerker wel heel aantrekkelijk wordt.

Let op! Bijtelling is een belangrijke kostenpost van uw leaseauto!

De bijtelling is de belasting die u dient te betalen over uw leaseauto indien u uw leaseauto ook prive meer dan 500 km per jaar gebruikt. De hoogte van de bijtelling is per auto verschillend. Tegenwoordig heb je nog maar twee bijtellingstarieven, echter is de cataloguswaarde van uw auto mede verantwoordelijk voor de hoogte van uw bijtelling. Hoe duurder uw auto qua cataloguswaarde is, des te meer bijtelling gaat u betalen. Indien u kiest voor private lease dan betaalt u geen bijtelling, maar dan draagt u net zoals gewoonlijk per kwartaal de belasting af. Net zoals bij een gewone koopauto.

Afschrijving! Laat je niet wat wijs maken!

Kies voor een betrouwbare leasemaatschappij en laat u vooraf informeren of de afschrijving van de auto tevens bij het maandbedrag inbegrepen zit. Tegenwoordig worden er lage maandelijkse bedragen aangeboden, echter kan het voorkomen dat hier de afschrijving van de auto nog niet bij meegenomen is.

Laat een reactie achter