Je elektrische lease auto opladen 

Als je een auto wilt leasen zijn er veel verschillende keuzes om te maken. Allereerst maak je een keuze tussen de verschillende leasevormen: shortlease, private lease, financial lease, operational lease of occasion lease. Hierna kun je gaan kiezen welke auto je dan precies wilt hebben. Wordt het een auto die op benzine of diesel rijdt, of misschien een elektrische auto? Als je voor de elektrische of hybride auto gaat, is het belangrijk om te checken of er bij jou in de buurt laadpalen te vinden zijn. Laadpalen laden namelijk je elektrische auto weer op, zodat je snel weer de weg op kan. Er zijn drie soorten laadpalen waar je gebruik van kunt maken met een lease auto. 

Openbare laadpalen 

De meest toegankelijke manier van je elektrische auto opladen, is via een openbare laadpaal. Deze kun je gemakkelijk vinden op de ANWB kaart. Als er geen laadpaal in de buurt te vinden is, kun je bij de gemeente aanvragen of ze er eentje voor je in de wijk installeren. De meeste gemeentes hebben hier een paar voorwaarden voor. Deze kun je bij hen opvragen. Je kunt het opladen aan de openbare laadpaal betalen door middel van je tankkaart. 

Semi-openbare laadpalen 

De semi-openbare laadpalen zijn in principe toegankelijk voor iedereen. Het verschil tussen de openbare en semi-openbare laadpalen is dat de semi-openbare laadpalen op privéterrein staan. Denk bijvoorbeeld aan de parkeerplaats van een bedrijf of restaurant. Als je hier bijvoorbeeld een hapje gaat eten, dan kun je gebruik maken van de laadpaal. Doe je dat niet, dan kun je beter op zoek gaan naar een openbare laadpaal. In sommige gevallen is de semi-openbare laadpaal beveiligd met een laadpas die je kunt ophalen bij de eigenaar van de laadpaal. Hierdoor kan niet iedereen van de laadpaal gebruik maken. 

Privé laadpalen 

Tot slot kun je er ook voor kiezen om thuis een laadpaal te laten installeren. Dit is de goedkoopste en meest handige optie. Het is namelijk goedkoper om thuis gebruik te maken van je eigen elektriciteit, dan om via een openbare laadpaal je auto op te laden. Deze hanteren namelijk een extra tarief bovenop de normale elektriciteitsprijs. Daarnaast kun je de auto gewoon voor de deur laten staan en hoef je na het werk of het reizen niet meer op zoek naar een beschikbare laadpaal in de buurt. Je hoeft je auto na het opladen ook niet meer op te halen, maar kunt gewoon op de bank blijven zitten na een lange dag. Je hebt al een privé laadpaal voor €500,- (exclusief btw en plaatsing). Voor meer informatie over laadpalen kun je een kijkje nemen op www.laadpaal-informatie.nl/