Betalen voor connectiviteit (4G) bij Tesla na 1 juli 2018

Deze week maakte Tesla bekend dat nieuwe Teslarijders voortaan moeten betalen voor het gebruik van internetconnectiviteit (4G) in de auto. Dit data-abonnement was voorheen gratis. Ook bij andere merken is het betalen voor een dergelijk data-abonnement (bijvoorbeeld na het eerste jaar) gebruikelijk.

Dankzij het data-abonnement kunnen Tesla-bezitters onderweg gratis gebruik maken van internetdiensten zoals Spotify en tune-in radio. Maar ook worden actuele verkeerssituaties met dank aan het data-abonnement real-time weergegeven via Google Maps. Dit data-abonnement blijft gratis voor klanten die hun Tesla hebben besteld op uiterlijk 30 juni 2018.

Betalen voor gebruik internet (4G) in de Tesla ná 1 juli 2018

Tesla zal voor bestellingen vanaf 1 juli 2018 gaan werken met een aanvullend data-abonnement. Vanaf 1 juli 2018 zijn de Tesla model S en de Tesla model X te bestellen met een zogenaamd standaard connectiviteitspakket (Standard Connectivity Package) en een premium connectiviteitspakket (Premium Connectivity Package).

Standard Connectivity Package

Standaard worden Tesla die worden besteld na 1 juli 2018 voorzien van het standaard connectiviteitspakket. Binnen het standaard pakket is het nog steeds mogelijk om gebruik te maken van de navigatie via Google Maps. Ook kunnen de nieuwste software-updates worden geïnstalleerd, maar alleen wanneer de Tesla connectie heeft gemaakt met een Wifi-netwerk.

Premium Connectivity Package

In het premium connectiviteitspakket zitten alle opties die tot en met 30 juni 2018 nog gratis waren. Dit gaat bijvoorbeeld om het gebruik van Spotify, om de weergave van actuele verkeerssituaties in de navigatie, om de satellietweergave binnen de Google Maps navigatie en voor het installeren van de nieuwste software-updates zonder dat de auto verbinding heeft gemaakt met een Wifi-netwerk.

Deze Premium Connectivity Package zal vermoedelijk circa 100 euro per jaar gaan kosten. De exacte prijs wordt nog bekend gemaakt. Ga je een Tesla leasen voor een looptijd van 60 maanden (meest gekozen in verband met de MIA-subsidie), dan komt dit dus neer op een meerprijs van totaal 500 euro. Bestel je na 1 juli 2018 een Tesla voorzien van het Premium Upgrade pakket, dan ontvang je het eerste jaar lang gratis de Premium Connectivity Package.

Kies je ervoor om geen Premium Connectivity Package af te nemen, dan mis je dus behoorlijk wat fijne opties die het rijden in een Tesla nou juist zo leuk maken. De verwachting is dan ook dat de meeste mensen zullen kiezen voor het afsluiten van dit aanvullende connectiviteitspakket.

Tesla bestellingen vóór 1 juli 2018

Bovengenoemde update heeft géén effect op bestellingen die zijn gedaan vóór 1 juli 2018. De huidige Tesla-bezitters kunnen dus nog onbeperkt gratis gebruik maken van internet onderweg. Twijfel je nog over het leasen van een Tesla model S of een Tesla model X, dan is het verstandig om dit nog deze week definitief te beslissen. Via het zogenaamde referralprogramma (referralcode via ons) kun je namelijk ook nog gebruik maken van onbeperkt gratis superchargen.

Calculeer hier online je Tesla model S (ook voorraadmodellen die zijn aangekocht voor 1 juli 2018)

Calculeer hier online je Tesla model X (ook voorraadmodellen die zijn aangekocht voor 1 juli 2018)