Een hybride auto leasen » Top 3 hybride leaseauto’s

Toyota prius hybride

Mocht u niet exact weten wat een hybride auto is, dan leg ik dat graag nog even snel voor u uit. Een hybride auto is een auto die gecombineerd rijden mogelijk maakt, oftewel met elektriciteit en een benzinemotor. Doordat de auto voor minder vervuiling zorgt is het voordelig om een hybride auto te leasen.

Enkele jaren geleden was het leasen van een hybride nog veel aantrekkelijker vanwege de zeer lage bijtelling. Het probleem was echter dat veel mensen een Hybride afnamen, maar gewoon enkel op de benzinemotor gingen rijden, waardoor het hoofddoel van de hybride (goed voor het milieu) niet meer van toepassing was. Echter kon je op deze manier wel voordelig in een leaseauto rijden. Ook merken gingen diverse modellen voorzien van een hybride model, puur om de verkoop te stimuleren.

Het verbruik van een hybride leaseauto t.o.v. een standaard benzine auto ligt tussen de 25% en 55% lager, volgens leaseauto.nu. (Deze gegevens zijn vastgelegd buiten de bebouwde kom)

De bijtelling tijdens het leasen van een hybride auto

De bijtelling van een hybride leaseauto varieert tegenwoordig tussen de 7% en 14%. Zoals eerder besproken was de bijtelling van een hybride leaseauto 0%, maar dankzij misbruik van deze regeling is deze bijtelling verhoogd. Een hybride is beschikbaar in diverse varianten, zo heb je benzine hybrides, diesel hybrides en plug-in hybrides.

De bekendste hybride leaseauto is de Toyota Prius. De Prius heeft als voorloper de bekendheid mede te danken dankzij speelfilms en dergelijke. Hieronder is een overzicht opgesteld van de top 3 hybride auto’s voor Shortlease, Financial lease of Operational lease-contracten.

Overzicht voordelen van een hybride auto leasen

Om duidelijk in kaart te brengen wat nou de exacte voordelen zijn van een hybride auto leasen, heb ik hieronder een opsomming opgezet van de voordelen die zojuist besproken zijn.

De voordelen van een hybride leaseauto:

  1. Minder verbruik (25-55%)
  2. Beter voor het milieu
  3. Beschikbaar in diverse leasecontracten
  4. Lage bijtelling
  5. Bespaar in uw portemonnee op uw tankkosten

Top 2 hybride leaseauto’s:

FotoNaamBijtellingKosten per maandLeasemaatschappij
toyota priusToyota Prius 1.8geen infov.a. €449DirectLease
Mitsubishi outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEV 2.07%v.a. €599YourLease

Laat een reactie achter