Hoe bereken je de dagwaarde van je auto

Als je van plan bent om jouw auto te verkopen, zijn er een aantal punten die de verkoop van jouw auto kunnen bevorderen. Door middel van de tips uit dit artikel zul je de auto zo snel mogelijk voor een zo hoog mogelijke prijs kunt verkopen. Dankzij dit artikel is het mogelijk om zoveel mogelijk geld uit de verkoop te halen, zo heb je na de verkoop een mooi geldbedrag tot je beschikking waar je niet teleurgesteld over zult zijn als de auto verkocht is. 

De prijs van het voertuig achterhalen

Wanneer je een voertuig wilt verkopen, is het van belang om eerst de prijs van het voertuig na te gaan. Dit kun je doen op verschillende manieren. Om te beginnen is het handig om een kentekencheck uit te voeren, dus stap 1 is check je kenteken. Op deze manier kun je de dagwaarde van het voertuig achterhalen, dit zal vaak een behoorlijke klap zijn voor veel mensen. Veel mensen weten niet dat de waarde van een voertuig extreem snel daalt. Na de kentekencheck het je een indicatie van de prijs waar je het voertuig voor aan kunt bieden. Om de prijs van jouw voertuig nog preciezer te kunnen bepalen is het noodzakelijk om de prijs te vergelijken. Je kunt de prijs vergelijken via internet sites zoals Marktplaats of autoscout24, maar je kunt ook een dealer bezoeken en daar kijken naar een gelijksoortig voertuig. Belangrijk om te weten is dat dezelfde auto bij een dealer altijd duurder is dan een auto die door een particulier wordt aangeboden.

Een waardebepaling van het voertuig laten maken

Iets ander wat handig om te doen om de waarde van jouw voertuig te achterhalen is een waardebepaling. Een waardebepaling is net anders dan een kentekencheck. Dit komt simpelweg door het feit dat de kilometerstand bij een kentekencheck niet meegerekend wordt. Bij een waardebepaling houden ze naast het bouwjaar et cetera ook rekening met de kilometerstand van het voertuig, zo kan je waardebepaling beter gedaan worden. De uitkomst van deze berekening is vaak de dagwaarde van het voertuig. Noodzakelijk om te weten is dat de dagwaarde van een voertuig niet de verkoopprijs hoeft te zijn. 

De auto bij een dealer inruilen of verkopen

Een andere optie om jouw auto te verkopen is via een dealer. Bij een dealer kun je jouw auto in veel gevallen  inruilen. Dit houdt in dat jij jouw auto inlevert en je een andere auto terug krijgt. Vrijwel altijd is het zo dat jij of de dealer er nog altijd geld bij legt. Op deze manier zorg je ervoor dat je direct een nieuw voertuig hebt en inruilen scheelt een hoop tijd, anders moest je het voertuig namelijk nog verkopen en dit kan erg lang duren. Bovendien heb je in veel gevallen een garantie van de dealer. Meestal is het zo dat je goede garantie hebt bij een auto van een dealer. Ook is het vaak zo dat een auto die je bij een dealer koopt geheel na is gekeken, dus problemen zullen niet snel voorkomen.