Financial lease: wat is het en is het wat voor mij?

Als je van plan bent een auto te gaan leasen is het een goed idee om je in de diverse leasevormen te verdiepen. Hierdoor kun je precies zien welke leasevorm het best bij jouw wensen aansluit. In dit artikel vertellen we je alles over financial lease. Deze vorm van leasen is vooral interessant voor als je een eigen onderneming hebt of als je een zakelijke auto wilt rijden. Lees snel verder!

Wat is financial lease?

Financial lease is een leasevorm die vooral interessant is voor zakelijke gebruikers. Met deze leasevorm sluit je een contract af waarbij je direct eigenaar bent van de auto. Niet zoals bij operational lease, waar je de auto na afloop van het contract weer moet retourneren. Doordat de auto direct op jouw naam komt te staan, zijn er diverse fiscale voordelen die je anders alleen zou krijgen als je de auto direct zou kopen. Je hoeft dus niet direct al het geld te betalen voor de nieuwe auto, maar je geniet wel van alle voordelen! Met financial lease betaal je namelijk maandelijks de kosten van de auto en de bijbehorende rente.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Financial lease biedt allerlei voordelen die je wellicht al enigszins hebt gelezen hierboven. Hiernaast is het fijne aan financial lease dat je zelf de verzekeringsmaatschappij kunt kiezen waarmee je in zee gaat. Dit kan je nogal flink wat geld schelen. Zo kun je ervoor kiezen WA verzekerd te zijn, terwijl bij andere soort leasen je in sommige gevallen een uitgebreidere verzekering moet afsluiten.

Succes met het kiezen van het soort leasen wat het best bij jou past. Wij zijn ervan verzekerd dat als je een eigen onderneming hebt, je uiteraard het best kunt kiezen voor financial lease. Heb je nog vragen? Lees je dan verder in of bekijk de mogelijkheden bij Financialleaseforyou.