Financial lease

lease financial

Indien u binnenkort een auto wil leasen dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit diverse contracten. Zo ziet u dat tegenwoordig steeds meer particulieren gebruik maken van private lease en steeds meer kleine ondernemers en zzp’ers kiezen voor shortlease. Financial lease is een oude variant van leasevorm en staat in principe voor het standaard leasen van een bedrijfsauto. Dankzij financial lease heeft u als ondernemer de mogelijkheid om efficient en flexibel een leaseauto af te sluiten. Uiteraard wist u dit allemaal al, echter wilt u graag weten wat de verschillen zijn met de overige leasecontracten.

De fiscale voordelen van financial lease

Bij een financial leasecontract betekent het dat uw auto op de balans van uw bedrijf gezet kan worden. U bent de eigenaar van de auto en doordat u volledig eigenaar bent kunt u de BTW terugvorderen tijdens het betalen van de omzetbelastingen. U kunt niet alleen de btw terugvorderen maar u heeft ook nog eens profijt van de afschrijvingskosten en de vastgestelde rente, deze zijn tevens fiscaal aftrekbaar. Indien je een zeer schone auto met weinig bijtelling afneemt dan is het zelfs zo dat je in aanmerking kunt komen voor investeringsaftrek.

Waarom kiest niet iedereen voor financial lease?

Financial lease heeft vaak contracten met lange looptijd. Tevens doordat je de eigenaar bent van de auto is het risico van waardevermindering van de auto een stuk groter dan bij de overige leasevormen. Wil je minder risico’s en wil je graag om de twee maand in een andere auto rijden? Dan is shortlease de oplossing.

One thought on “Financial lease

Laat een reactie achter