Een auto importeren, wat kost dat?

Heb je je al suf gezocht naar de auto van jouw dromen en kan je hem maar niet vinden? Al tal van winkels bezocht en zelfs op de tweedehandsmarkt gekeken? Dan kan de moed jou in de schoenen zakken omdat je geen auto naar wens vindt. Toch mag je de moed niet opgeven en kan je misschien eens overwegen om een auto te importeren vanuit het buitenland. Auto import wordt steeds populairder en dit om verschillende redenen. Maar wat kost een auto importeren? 

Voordelen van auto import 

Een auto importeren van het buitenland, er komt wel wat bij kijken. Maar toch is het de moeite waard want het brengt heel wat voordelen met zich mee. In de eerste plaats is het aanbod bij auto import enorm groot. Het zou echt al verbazingwekkend zijn moest je daar je droomauto ook niet tussen vinden. Bovendien doe je financieel een groot voordeel door een auto vanuit het buitenland te importeren. Simpelweg omdat de auto’s in het buitenland vaak goedkoper zijn. En voor minder geld krijg je ook nog eens een auto die beter onderhouden is en luxueuzer is uitgevoerd. Waarom dus nog twijfelen? 

Gratis stockfoto met auto, auto's, automobiel

Kosten van een auto importeren 

De kosten van auto import hangt natuurlijk wel van een aantal zaken af. Vervoer je de auto binnen Europa of buiten Europa? Dat is al een heel groot verschil. Een van de grootste kosten waar je sowieso rekening mee zal moeten houden, is de BPM. Alsook de kosten voor het invoeren van de auto en het transport ervan zal je moeten betalen. Wanneer je een concreet idee wil hebben van wat auto import jou zal kosten, dan kan je een offerte aanvragen op import-autos.nl. Zij kunnen voor jou berekenen wat het importeren van jouw droomauto jou zal kosten! 

Gratis stockfoto met 4k achtergrond, 4k bureaublad, achter

BPM berekenen 

De grootste kost zal je natuurlijk zeker op voorhand willen weten. Het is absoluut niet de bedoeling dat je je zal blauw betalen bij het importeren van een auto. Dat zal gelukkig wel niet gebeuren. Maar een beetje sparen op voorhand kan geen kwaad en dan is het belangrijk om te weten welk budget je moet uittrekken. Je BPM berekenen kan je ook op import-autos.nl laten doen. Bovendien kunnen zij jou ook helpen en bijstaan als het over het importeren van een auto gaat. Je staat er echt niet alleen voor om jouw droomauto tot bij jou te krijgen.