De verschillende soorten RC auto’s

RC auto’s zijn in tegenstelling tot wat veel mensen denken erg in trek bij mannen van middelbare leeftijd en hun volwassen zoons. Het vooroordeel dat RC auto’s speelgoed zijn moet dan ook snel uit de wereld geholpen worden. RC auto wat staat voor radio controlled auto is een hobby voor volwassen mannen (en vrouwen natuurlijk). In deze blog kun je wat info lezen over de RC auto en de wereld eromheen.

Wat is een RC auto precies

Zoals al eerder gezegd staat RC voor radio controlled. Het betreft dus een auto die op afstand bestuurd wordt een afstand bestuurbare auto dus. De auto’s zijn vaak auto’s die op schaal zijn nagemaakt. De schaal van de auto’s loopt ongeveer van 1/5 tot 1/32.

De aandrijving

Er wordt onderscheid gemaakt in drie type aandrijvingen. Je hebt auto’s die worden aangedreven op elektra, op nitro en op benzine. De auto’s met een accu zijn voornamelijk voor de beginners, ze vergen nauwelijks onderhoud en zijn makkelijk te besturen. De auto’s op benzine zijn vooral geschikt voor de wat meer ervaren rijders, deze auto’s vergen wat meer onderhoud en zijn wat lastiger te besturen. De wedstrijden worden gereden in auto’s aangedreven op Nitro. Deze auto’s zijn het snelste maar zijn wel erg slecht voor het milieu en de dampen zijn ook schadelijk voor mensen.

Op de weg of offroad

Ook wordt er verschil gemaakt in auto’s die op weg rijden en in auto’s die offroad gebruikt worden. Je hebt pure racewagens en die zijn echt alleen geschikt voor een helemaal glad wegdek. Je hebt ook echte terreinwagens en als laatste heb je wagens die voor beide gebruikt kunnen worden. Bedenk dus goed van tevoren wat je wilt van de auto. Tot slot; neem eens kijkje bij de Traxxas rc auto’s, zij hebben het grootste aanbond met auto’s er is voor ieder wat wils.