De populairste lease auto van 2022

Op zoek naar de zuinigste goedkoopste en betrouwbaarste lease auto van 2022? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de beste mix tussen kosten en eigenschappen de keuze beïnvloed. Wat daarmee de populairste lease auto van 2022 is? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Welke lease auto past bij jou?

Er zijn veel verschillende modellen als het gaat over lease auto’s. Wilt u een ruime auto omdat u misschien een groot gezin heeft? Of kiest u voor een meer compacte auto? Jouw situatie bepaald welke lease auto bij je past. Heb je wel eens nagedacht over een Kia Picanto?

Lage maandelijkse kosten

De Kia Picanto is niet zomaar een auto. Hij heeft een enorm laag verbruik van slechts 1 op 20, dit bespaart direct in de portemonnee. De Kia Picanto is niet alleen als beste uit de test gekomen door zijn lage brandstof verbruik, maar ook omdat hij vaak een van de goedkoopste lease auto’s is. De gemiddelde prijs om de Kia Picanto te leasen ligt tussen de €200-€300 per maand. Dit komt mede doordat de auto erg licht is en hierdoor ook niet duur is in de wegenbelasting. De maandelijkse leasekosten verschillen natuurlijk per leasemaatschappij en per type lease.

Belangrijkste eigenschappen

De Kia Picanto is ontzettend betrouwbaar. Dit draagt ook bij aan het feit dat hij de populairste lease auto van 2022 is. Hij zou u motorisch niet snel in de steek laten, maar verwacht daarentegen geen snelheidsmonster. Met een kleine 69PK gaat u van 0-100 in 10,3-17,2 seconden. De auto is ook mede populair door de vele ruimte binnenin (255 liter laad ruimte) ook al zou u dat niet zeggen als u er zo naar kijkt.

De Kia Picanto is een degelijk en betrouwbare stadsauto die je prima kan leasen voor een laag bedrag per maand. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze auto verkozen is tot de populairste lease auto van 2022.