Auto leasen, een goed alternatief

De auto is een bijna onmisbaar deel van ons leven geworden. Het brengt ons op verreweg de eenvoudigste manier van A naar B, maar er is wel een prijs aan verbonden. Een auto is niet goedkoop, niet in aanschaf en ook niet in allerlei bijkomende kosten als onderhoud, verzekering en niet te vergeten brandstof. Het is maar weinige gegeven al het benodigde kapitaal direct op tafel te kunnen leggen, dus biedt de autowereld alternatieven zoals het leasen van een auto.

Hyundai Ioniq Auto leasen

Auto leasen, wat is dat eigenlijk?

In principe lijkt het heel eenvoudig. In plaats van een auto te kopen, huur je het voertuig. Tegen een van te voren afgesproken bedrag en voorwaarden mag je een auto gebruiken, maar blijft deze in bezit van het autobedrijf die deze auto lease aanbiedt. In de wereld van de lease zijn er wel wat variaties, afhankelijk van tijdsduur, gebruik, voorwaarden en afsluiting. Zo spreekt men pas echt van auto lease als het op zijn minst 1 maand duurt en kan een wagen voor zakelijke of privéredenen gehuurd worden.
De bijkomende kosten kunnen door het leasebedrijf gedragen worden of door de gebruiker zelf en aan het eind is er de mogelijkheid de auto terug te geven of te kopen tegen een vooraf afgesproken bedrag. Dit laatste staat bekend als huurkoop.

Een voorbeeld: de Hyundai Ioniq

Deze wagen is een moderne hybride, die ideaal is voor bijvoorbeeld een gezin met kleine kinderen. Er is plaats voor iedereen, de wagen is zeer veilig en uitermate milieubewust. Dat neemt niet weg dat het ook voor de zakelijke gebruiker een prima auto is. Leasen kost geld en daarom kan het geen kwaad serieus over aanbiedingen als de Hyundai Ioniq na te denken. Net als bij het kopen van een auto is het in uw eigen belang u volledig en goed voor te laten lichten over alle mogelijkheden die een leasemaatschappij te bieden heeft.