Voordelen van shortlease

Als je voor een korte periode een auto wilt leasen, dan is shortlease de ideale oplossing voor je. Bij een shortlease kan je voor een korte periode een nieuwe auto rijden. Je zit dus niet jaren vast aan dezelfde auto en dit kan meerdere voordelen hebben. In dit artikel zullen wij een aantal van deze voordelen met je gaan bespreken zodat jij gemakkelijker een keuze kunt maken of shortlease bij je past.

Nieuwe auto’s uitproberen

Als je ervan houdt om in nieuwe auto’s te rijden is shortlease de ideale oplossing voor jou. Een shortlease contract heeft een looptijd van minimaal twee maanden tot maximaal twee jaar. Dit maakt het interessant voor personen die graag vaak in nieuwe auto’s rijden. Daarnaast kunt u, als u opzoek bent naar een auto om te kopen, deze auto uitproberen met een shortlease contract. U kunt dan een contract afsluiten van twee maanden en als de auto bevalt overgaan tot koop. Dit is handig als u van type auto wilt overstappen of naar een hybride of elektrische auto wilt overschakelen.

Shortlease en zzp’ers

Shortlease is ook ideaal voor zzp’ers en kleine mkb’ers. Dit komt door de flexibiliteit en de korte contractsduur. Doordat het contract van een shortlease per week opzegbaar is loop je geen financiële risico’s en kom je gemakkelijk van het contract af. Hierdoor kan je goed voor de dag komen zonder lang vast te zitten aan een contract.

Geen zorgen maken over verzekeringen

Waar je bij het kopen van een auto rekening moet houden met het berekenen van je autoverzekering en of je hier niet te veel voor betaald. Hoef je hier niet aan te denken bij het afsluiten van een leasecontract. Bij de prijs van een leasecontract zit alles inbegrepen, van onderhoud tot de verzekering. Zo weet je meteen welk bedrag je per maand kwijt bent.