Welke informatie kan ik vinden op basis van een kenteken?

bmw

Het opzoeken van informatie over een kenteken kan je helpen als je een tweedehands auto gaat kopen. De informatie via de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) is zeer uitgebreid en betrouwbaar. Met deze informatie kun je beoordelen of de info die de eigenaar over de auto geeft juist is en of je deze dus met een gerust hart kunt kopen of dat je beter elders een andere auto kunt kopen. Wanneer je de informatie controleert weet je hoe de auto er aan toe is en of je er nog vele jaren met plezier mee kunt rijden.

Het kenteken geeft veel informatie over een lease auto

Via zoeken op kenteken kun je veel te weten komen over een auto. Uiteraard zijn op deze manier het merk, type en kleur te achterhalen en de soort brandstof waar de auto op rijdt. Daarnaast kun je tegen betaling informatie krijgen over het onderhoudsverleden van de auto. Dit kan nuttig zijn om te beoordelen of de auto nog in goede staat is en of de prijs die ervoor wordt gevraagd redelijk is of niet. Zo is de kans een stuk kleiner dat je een auto koopt waarvan je later spijt krijgt omdat er veel aan mankeert en de auto vaker in de garage staat dan dat je ermee kunt rijden.

Een auto koop je veilig na een kentekencheck

Een auto koop je veilig als je het rdw ovi kenteken checkt en de beschikbare informatie over de auto doorneemt. Vraag ook zeker een tellerrapport op van de kilometerstand. Zo weet je meteen of daar misschien mee is gesjoemeld. Het checken van de info kan je veel problemen besparen.

Hoe zit dit bij leasen?

Bij leasen is dit gelukkig anders, gezien je de auto niet echt direct koopt. Je leased hem tenslotte, waar je vaak maandelijks een premie voor betaald. Dit betekent dat dit allemaal al gecontroleerd is door de leasemaatschappij en je hier dus geen zorgen over hoeft te maken. Dat is natuurlijk een geruststelling, gezien er veel gefraudeerd wordt met voertuiggegevens in Nederland en buurlanden.

Laat een reactie achter