Autoverhuur, waar op letten?

verhuur auto

Autoverhuur wordt jaarlijks nog steeds veel gebruikt. Er zijn mensen die tijdelijk een auto nodig zijn (waarvoor shortlease ook een uitstekende optie is) en er zijn veel mensen die een auto huren om mee te nemen op vakantie of men huurt een auto in het buitenland. Maar waar dient u nu precies op te letten bij autoverhuur in het binnen- en buitenland?

Waar op letten tijdens autoverhuur in Nederland?

Het boeken van een verhuur auto is altijd gemakkelijker in Nederland aangezien u geen taalbarrière heeft. Het is verstandig dat u zorgvuldig verhuurders met elkaar vergelijkt, zo voorkomt u problemen tijdens het terugbrengen van uw huurauto.

Betaal met een creditcard! Wanneer u uw borg en autoverhuur betaalt met een creditcard dan worden de kosten later afgeschreven. Mocht u problemen krijgen en vindt u dit onterecht dan kunt u de ICS inschakelen. De ICS stort uw bedrag dan terug.

Controleer altijd vooraf al op schade aan de verhuurde auto. Het is altijd verstandig dat u de schade aangeeft zwart op wit en het liefst ondertekend dat de schade vooraf bevestigd is. Tevens kunt u een foto maken van de schade.

Tevens is het verstandig om vooraf de tarieven zwart op wit vast te leggen, zodat u achteraf niet met onverwachte kosten te maken krijgt.

Tijdens het afleveren is het verstandig om samen met de autoverhuurder een rondje om de auto te lopen en deze controle tevens op papier vast te leggen, zodat u bij latere afschrijvingen op uw creditcard sterk staat.

Waar op letten tijdens autoverhuur in het buitenland?

Het kan voorkomen dat u op vakantie graag een auto wilt huren bij een lokale autoverhuurder. Aangezien u zich nu wel in een andere taalbarrière bevindt is het belangrijk dat u niet teveel verzekeringen afsluit die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Dit komt namelijk vrij vaak voor, u wilt namelijk goed verzekerd zijn, echter zijn sommige verzekering vrijwel onnodig.

Wat heeft u nodig in het buitenland?

Voor het huren van een auto dient u in de meeste landen sowieso ouder dan 21 jaar te zijn. Tevens moet u in het bezit zijn van een geldige ID-kaart of paspoort, een geldig rijbewijs en een creditcard.

Voor sommige bestemmingen bent u een internationaal rijbewijs nodig. Een document (boekje met alle talen) waarin staat dat u over een rijbewijs beschikt. Een internationaal rijbewijs is bijvoorbeeld verplicht in Canada.

Een reisverzekering alleen is niet voldoende! Wees u daar bewust van! U heeft altijd een WAM-verzekering nodig (Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen). Deze verzekering dekt namelijk de schade die u toebrengt aan andreen. Meestal wordt deze verzekering in het buitenland aangegeven als Libility Insurance.

Controleer altijd of alle belangrijke onderdelen in het autoverhuur contract vermeld worden, zoals:

  • Gegevens van de huurauto
  • Huurperiode (termijn)
  • Aanwezige schade
  • Afgesloten verzekeringen

Bekijkt u tevens de punten voor het huren van een auto in het Binnenland. Deze gelden tevens voor het buitenland (controle van schade en dergelijke).

Laat een reactie achter