Auto huren op vakantie in het buitenland

auto huren buitenland

Vertrek je binnenkort op vakantie naar het buitenland? Dan kan een huurauto wel eens van pas komen. Zeker als je ongerepte natuurgebieden, verlaten stranden, natuurparken of de prachtige lokale dorpjes in de buurt wil leren kennen. Of ben je van plan van stad naar stad te reizen? Dan is een goede huurauto onmisbaar! Maar hoe vind je nu de perfecte en betaalbare huurauto in het buitenland? Wij helpen je hiermee even verder.

Auto huren vanuit eigen land

Er wordt gezegd dat een auto huren op locatie zelfs vaak voordeliger is maar dit is niet altijd waar! Wij raden je dit ten zeerste af en wel om deze redenen:

  • Je ben ten eerste de cultuur en taal niet machtig, hierdoor ontstaan er vaak misverstanden.
  • De prijs die aan het begin afgesproken wordt kan achteraf aanzienlijk hoger uitvallen.

Wij raden je daarom aan om je auto te huren vanuit België of Nederland bij een internationale autoverhuurder. Bij hun huren heeft zo zijn voordelen. Je kan de voorwaarden doorlezen in je eigen taal, je boekt je auto in alle rust van thuis uit, je hebt een hele grote keuze aan auto’s en opties.

Auto huren met all-in prijzen zoals het hoort

Tijdens je vakantie wil je graag onbezorgd kunnen rondrijden zonder dat er onvoorziene kosten of extra verzekeringskosten aan te pas komen. Wij raden daarom aan een autoverhuurbedrijf te nemen die all-in prijzen hanteert. All-in prijzen wil zeggen dat alles inbegrepen is. Diefstalverzekering, schadeverzekering voor schade door eigen schuld, terugbetaling van eigen risico, dakschade, dekking glas en banden, onbeperkt aantal kilometers en nog zoveel meer.

Ga niet voor de goedkoopste auto

De goedkoopste auto is niet altijd de beste oplossing. Je moet je auto huren in functie dat je deze wil gaan gebruiken en dit is echt een gouden regel! Ga je rondtrekken in Noorwegen dan zou een kleine mini helemaal niet de juiste keuze. In deze gebieden zou een 4×4 wel eens goed van pas komen. Ga je veel rondrijden dan kan een zuinige auto wel eens veel voordeliger zijn. Zoals je ziet er komt vaak meer bij kijken dan je had gedacht.

Laat een reactie achter