De meest betrouwbare tweedehands auto’s

autoverzekering lease

Een nieuwe auto rijden is natuurlijk heel mooi, maar vooral de investering is erg duur. Daarnaast schrijf je in de eerste paar jaar zoveel af, dat het bijna jammer is om in een nieuwe auto te investeren. In veel gevallen is het daarom veel beter om rond te kijken naar een goede gebruikte auto. Deze tweedehands auto’s zijn meestal vele malen goedkoper en je schrijft niet zoveel meer af. Daarnaast is de techniek de afgelopen jaren dusdanig verbeterd, dat vele tweedehands auto’s ook heel betrouwbaar zijn. Ook een tweedehands auto leasen kan een goede optie zijn. Leasen is een goede manier om voor één bepaald bedrag per maand een auto te rijden, zonder dat je naar andere kosten hoeft om te kijken. Lease je een tweedehands auto zoals een youngtimer voor je onderneming, dan heb je er ook nog eens een heel leuk fiscaal voordeel bij. Je moet alleen wel uitzoeken welk automerk nu het betrouwbaarste is en je het beste als tweedehands auto kunt nemen. Er zijn hierover in diverse landen onderzoeken gepubliceerd, waarvan de resultaten soms nogal afwijken.

Betrouwbaarheidsonderzoek Tüv

Het gerenommeerde Duitse onderzoeksbureau Tüv heeft een top 5 samengesteld van de meest betrouwbare tweedehands automerken. Als je een Jonge tweedehands auto wilt kopen of leasen, kun je volgens de Tüv het beste een Duitse auto kopen. In de top 5 meest betrouwbare 2- en 3 jarige auto’s staat de Mercedes-Benz SLK op nummer 1, gevolgd door Volkswagen Golf Sportsvan op nummer 2. De nummers 3 en 4 worden ook bezet door Mercedes-Benz met de Mercedes-Benz B-klasse en Mercedes-Benz GLK. Pas op nummer 5 staat de Mazda 2. Ook bijna de gehele top 5 meest betrouwbare 4- en 5 jarige auto’s wordt bezet door Duitse automerken, zoals Mercedes-Benz B-klasse op 1, de Porsche 911 op nummer 2. Op nummer 3 staat dan de Mazda CX-5. Ook Audi komt nu een keer voor op de 4e plek met de Audi Q5, waarna de Mercedes-Benz SLK gezamenlijk met Seat Mii een 5e plaats deelt.

Betrouwbaarheidsonderzoek Nederlandse Consumentenbond

Ook de Consumentenbond heeft een onderzoek uitgevoerd onder rijders van auto’s van maximaal 10 jaar oud. Hieruit komt naar voren dat juist Japanse automerken heel betrouwbaar zijn. De top 3 is volledig Japans met Suzuki op de eerste plaats met het cijfer 8,7. Nummer 2 is voor Honda met een cijfer van 8,5 gevolgd door de nummer 3, Toyota. Ook de rest van de top 10 bestaat uit zowel Japanse en Koreaanse automerken, met Dacia als uitzondering. In de betrouwbaarheidsonderzoek onder de modellen prijkt de Toyota Verso-S met een 9,9 op de 1e plaats. Zowel in het automerk als automodel onderzoek blijkt, dat de Franse auto’s het erg slecht doen qua betrouwbaarheid. De Peugeot 5008 komt als de minst betrouwbare auto uit de tests.

Welke auto je ook kiest, het blijft een keuze op basis van persoonlijke wensen. Duitse en Aziatische zijn de meest betrouwbare auto’s, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een grotere gezinswagen of juist een hele mooie auto. Altijd al in een Audi willen rijden? Door te leasen of een tweedehands variant te kopen kun je voor niet te veel geld toch de auto van je dromen rijden.

Laat een reactie achter