Wat is een voorloopauto?

voorloopauto lease

Een voorloopauto is een auto die ingezet wordt om u tijdelijk te voorzien van een kwalitatieve auto wanneer u wacht op uw nieuwe leasauto (langlopende leasecontracten). Vaak zie je dat wanneer je een nieuwe leaseauto afneemt (geen occasion lease) dan kun je de auto volledig samenstellen met diverse accessoires. De merkdealer dient deze onderdelen in de auto te verwerken en dat kost nou eenmaal tijd. Om u in de tussentijd toch te voorzien van een leaseauto ontvangt u een voorloopauto.

Het doel van een voorloopauto

Zoals hierboven in de intro al een klein beetje is uitgelegd is het uiteindelijke doel van de voorloopauto het overbruggen van de tijd die u moet wachten op uw samengestelde leaseauto. Doordat uw auto wordt aangepast aan uw eisen en wensen duurt het altijd langer voordat uw auto afgeleverd wordt. Deze periode varieert en duurt veelal minimaal 6 weken.

Een voorloopauto geeft u daarom de mogelijkheid om toch comfortabel en betrouwbaar te reizen.

Welke mogelijkheden zijn er beschikbaar als voorloopauto?

Iedere leasemaatschappij verschilt en heeft vaak een eigen oplossing. Zo kan het zijn dat u:

  • De beschikking krijgt over een huurauto
  • Een tijdelijke auto krijgt van uw bedrijf
  • Een shortlease contract krijgt aangeboden van twee maanden

De regels en voorwaarden voor uw leaseauto gelden veelal ook voor uw voorloopauto. Zo dient u ook tijdens prive gebruik van de voorloopauto bijtelling af te dragen. De bijtellingspercentages voor 2017 zijn 4% en 22%. Wilt u meer leren over bijtelling? Bekijkt u dan ook eens onze pagina over: Wat is bijtelling?

Heeft u ervaring met een voorloopauto en vindt u dat er nog informatie ontbreekt aan dit artikel? Laat dan een reactie achter. Wilt u graag meer informatie met betrekking tot het leasen of shortleasen neemt u dan even contact met ons op!

 

Laat een reactie achter