Wat doe je met je afgekeurde auto?

Een ongelukje in het verkeer is zo gemaakt. Het kan dus zomaar gebeuren dat je je auto in de prak rijdt. Dan hoeft het nog niet eens je eigen fout te zijn, maar je zit wel met een auto die total-loss is. Ben je juist verzekerd of krijg je verzekeringsgeld van de tegenpartij dan kun je overwegen om de auto te laten repareren. In veel gevallen is het ontvangen bedrag niet toereikend om een total-loss auto weer rijdbaar te maken. De vraag komt dan boven, kan ik mijn sloopauto verkopen in Amsterdam?

Naar de sloop

Ben je je auto echt zat en wil je er snel vanaf, dan kun je hem natuurlijk altijd eerst tweedehands aanbieden. Wanneer er echt veel gebreken aan zijn of hij zelfs total-loss is, kun je hem naar de sloop laten brengen. In sommige gevallen krijg je er dan nog een klein bedrag voor. Dan verkoop je als het ware alsnog je auto. De sloop is meestal een beslissing als de waarde van je auto er ook niet meer toe doet of dat het belangrijk voor je is dat je snel van je auto af bent. Is jouw auto er nog niet zo ver aan toe en wil je graag het maximale voor je auto ontvangen, dan kun je hem alsnog proberen door te verkopen aan een tweede (of derde) eigenaar. Vraag jezelf wel af of jouw auto daar nog kwalitatief genoeg voor is en wees eerlijk bij de verkoop, zodat je jezelf gewoon in de spiegel kunt blijven aankijken.

Naar de autodealer of garage

Niet alle dealers zitten op een sloopauto te wachten. Maar onderschat het niet. Er zijn ook genoeg autodealers en garages die best een sloopauto willen overkopen. Sterker nog er zijn zelfs autodealers die zich helemaal op sloopauto’s gespecialiseerd hebben. Ook sloopauto’s hebben vaak nog genoeg onderdelen aan boord die heel goed opnieuw gebruikt kunnen worden voor reparatie van andere auto’s. Zo kun je toch nog je sloopauto verkopen Amsterdam. Van het bedrag dat je ontvangt zul je niet rijk worden en het is niet toereikend om een vervangende auto voor te kopen. Maar je hebt wel het uiterste uit je oude auto gehaald.

Verkopen via particulier

Heb je een bijzondere sloopauto? Dan kan het lonen om hem op een online koopjeswebsite te koop aan te bieden. Er kan altijd een liefhebber zijn die het wel de moeite waard vindt om je auto te laten repareren. Er is dan een kans dat je nog best een leuk bedrag aan je auto kunt overhouden.