De SUV van Skoda » De Skoda Kodiaq!

skoda

Misschien hebben jullie hem al gezien of ervan gehoord maar de Skoda Kodiaq is sinds maart 2017 beschikbaar in Nederland en krijgt steeds meer populariteit. Skoda had nog geen SUV en ze hopen met de Kodiaq marktaandeel te krijgen in het midden segment.

De familie van de Kodiaq

De Kodiaq is familie van de Volkswagen Tiguan en de Seat Ateca, maar qua formaat is die een stuk groter. De SUV van Skoda is standaard met 5 zitplaatsen maar indien gewenst is hij ook met 7 zitplaatsen te bestellen. In de 5 zits uitvoering biedt de auto plaats voor maar liefst 720 liter!

De auto beschikt over een paar mooie accessoires, zoals een paraplu in het voorportier, Uitschuivende portierbeschermers en een ijskrabber achter de tankklep.

Motoren voor de Skoda Kodiaq

De Skoda Kodiaq is leverbaar met verschillende motoren, namelijk

  • 1.4 TSI (125 of 150 pk)
  • 2.0 TSI (180 pk)

De tweeliter motor brengt het vermogen over naar alle vier de banden met een 7 traps DSG automaat. De 1.4 TSI motor met 150 pk is zowel leverbaar met voorwiel- of vierwielaandrijving. Deze motor is te combineren met een soepele DSG automaat (6traps) of een strak schakelende handbak.

Voor de liefhebbers van diesel is er een 2.0 TDI motor die komt in twee varianten. De ene heeft net als de 1.4 TSI benzinemotor 150 pk en de ander heeft 190 pk. De 190 pk 2 liter moter is alleen leverbaar met een vierwielaandrijving en 7 traps DSG automaat. De Kodiaq beschikt over Tow Assist die je tot 2.500 kg laat trekken. De 150 pk 2.0 TDI dieselmotor is leverbaar met zowel een handbak als automaat (7traps).

Active, Ambition en Style

Net zoals bij andere Skoda modellen is de Skoda Kodiaq ook verkrijgbaar in de Active, Ambition of Style editie. Mogelijk komt nog een extra variant: ‘Scout’. Deze zou extra dikke bumpers krijgen. De Active en Ambition editie staat standaard op 17 inch velgen en de Style staat op 18 inch velgen.

De infotainment kent verschillende systemen variërend van Swing, Bolero, Amundsen en Columbus. Swing komt met een 6.5 inch scherm, andere modellen met een 8 inch scherm.

Typisch Skoda

De Skoda Kodiaq zou beschikken over maar liefst 30 Simply Clever functies, zoals de parapluhouder in het voorportier of de portierbeschermers om parkeerschade te helpen voorkomen.

Skoda Leasen?

Geïnteresseerd geraakt in de Skoda Kodiaq? Kijk dan eens bij Munsterhuis Lease. Hier kunt u alle modellen van Skoda leasen.

Laat een reactie achter