Shortlease voor zzp’rs: wat zijn de voordelen?

lease voor zzp'ers

Wat is shortlease zpp?

Shortlease zzp biedt de mogelijkheid om als zzp’er voor een kortere periode een auto te leasen, in plaats van de leasecontracten voor een jaar of langer. Shortlease is in principe geschikt voor iedere zzp’er, ook voor beginnende ondernemers. De leasemaatschappij wil vaak wel weten of je wel serieus onderneemt. Hiervoor vragen zij vaak een uittreksel van de Kamer van Koophandel of een ondernemingsplan.
Met shortlease zijn alle kosten inbegrepen in de maandprijs, behalve de brandstof en privékilometers. Bij de meeste leasemaatschappijen zijn er leaseauto’s beschikbaar in alle soorten, maten en prijsklassen.

Voordelen van Shortlease zzp

Shortlease ZZP staat bekend om zijn grote flexibiliteit. Enkele andere voordelen dat shortlease met zich meebrengt zijn:
• Na een korte looptijd, vaak 1 of 2 maanden daarna dagelijks opzegbaar
• Een afkoopprijs hoef je niet te betalen
• Bijkomende service- en onderhoudskosten zijn niet voor jou

Is Shortlease een dure lease variant?

Shortlease staat vaak ook bekend om hoge kosten, maar klopt dat eigenlijk wel? Huren van een auto voor een periode van 1 of 2 maanden is vaak duurder dan Shortlease. Het gaat er eigenlijk om of de periode van de huur van te voren vastgesteld kan worden. Want er is natuurlijk een wisselwerking tussen Shortlease en langlopende leasecontracten. Omdat je met een langlopend leasecontract vast zit aan een langere termijn van betalingen, ben je uiteindelijk duurder uit wanneer jij een langlopend leasecontract afsluit voor een auto, die je maar tijdelijk nodig hebt. Dit geldt natuurlijk ook andersom.

Top 5 gekozen automerken voor Shortlease

1. Volkswagen
2. SKODA
3. Renault
4. BMW
5. Audi

Waarom dit de meest gekozen automerken zijn voor Shortlease

Leaseauto’s worden vaak gekozen op basis van de hoogte van de bijtelling. Bijtelling wordt uitgedrukt in % van de cataloguswaarde. Deze bijtelling is het bedrag dat betaald dient te worden als de auto van de zaak ook privé wordt gebruikt. De hoogte van de bijtelling wordt bepaald door de mate van CO2 uitstoot. De CO2 uitstoot is een stuk lager bij leaseauto’s die minder brandstof gebruiken. Hierdoor zijn deze auto’s ook een stuk voordeliger in de lease dan auto’s, die niet zuinig zijn.
De bovenstaande automerken bieden verschillende modellen met een gunstige bijtelling, vandaar dat deze merken vaak worden gekozen.

Laat een reactie achter