Lease auto

Passat lease

Een lease auto is ideaal en tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar waarom kiezen zoveel ondernemers en tevens particulieren voor een nieuwe lease auto? Wat zijn de voordelen? En wat houdt het precies allemaal in?

Waarom kiezen voor een lease auto?

Een lease auto kent vele voordelen t.o.v. een nieuwe auto kopen. Zo betaald u een maandelijks vast bedrag, waarin de kosten voor het onderhoud, wegenbelasting en de verzekering worden gedekt.

Een lease auto en bijtelling

Het bijtellingspercentage is voor 2017 vastgesteld op 4% of 22%. Het kan zijn dat sommige leasemaatschappijen nog oude goedkopere varianten aanbieden, echter komt dit doordat deze maatschappijen auto’s op voorraad beschikbaar hebben, waardoor ze nog deze nog met het oude bijtellingstarief kunnen aanbieden. U betaalt bijtelling wanneer u tijdens privé gebruik van de leaseauto meer dan 500 kilometers maakt. Hoet het berekenen van de bijtelling precies in zijn werking gaat, vindt u op de pagina over bijtelling. Indien u kiest voor particulier leasen dan betaald u geen bijtelling.

De kosten voor de benzine zijn voor uw eigen rekening, tenzij anders is overeengekomen met uw werkgever. Tevens kunt u samen met uw werkgever een eigen bijdrage afspreken. Voor meer informatie over een eigen bijdrage en wat het inhoud kunt u ons andere artikel lezen: eigen bijdrage leaseauto.

De belangrijkste reden voor een particuliere lease auto is dat men graag in een nieuwe auto rijdt. Status is voor zeer veel mensen belangrijk en in welke wagen u rijdt is hier een belangrijk onderdeel van. Veel mensen hebben echter niet de financiële middelen om een dergelijke auto nieuw aan te schaffen. Een lease auto is dan een zeer geschikte keuze.

De voordelen van een lease auto

Hieronder hebben we een eenvoudige opsomming opgesteld van de voordelen van het hebben van een lease auto:

 • U rijdt in een nieuwe auto (nieuw model)
 • Minder financiele risico’s (shortlease opties)
 • Wegenbelasting, verzekering en onderhoud (verwerkt in de maandelijkse kosten)
 • Geen lange wachtijden voor uw lease auto (bij shortlease en anders een voorloopauto)
 • Fiscale voordelen (bij occasion en financial lease)
 • U bent eigenaar van de auto na uw leasecontract (financial lease)

De nadelen van een lease auto

Een lease auto kent echter ook nadelen, zo wordt een leasecontract gezien als een lening. Hierdoor krijgt u bij veel leasemaatschappijen een BKR-registratie. Mocht u ooit in aanmerking komen voor een hypotheek dan krijgt u een lagere hypotheek van de bank. Echter verschilt dit per leasemaatschappij! Laat u dus goed voorlichten met betrekking tot deze belangrijke zaken.

Favoriete lease auto in 2017Vw passat

 1. De VW Golf
 2. De VW Passat Variant
 3. De Skoda Octavia Combi
 4. De audi A4 Avant
 5. De BMW 1 serie

2 thoughts on “Lease auto

 1. Interessant stuk Niels, toch maar is naar een lease auto kijken. En ik denk zelfs wel de nummer een uit je top vijf een Golf (wel GTE natuurlijk ;-)) Groet Peter

Laat een reactie achter