Het voordeel van het importeren van je auto uit Duitsland

Op het importeren van een auto ligt een groot taboe. Veel mensen hebben het idee dat het ontzettend veel werk is, of dat ze er heel veel geld aan kwijt zijn. Echter, niets is minder waar. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van het importeren van een auto.

De prijs

De prijzen van de auto’s liggen veel lager dan de prijzen van de auto’s in Nederland. Dit verschil loopt op in de duizenden euro’s. Zelfs nadat de auto is ingevoerd is het prijsverschil zo groot dat het zeker het overwegen waard is. Naast dat ze een stuk goedkoper zijn, zijn de auto’s in Duisland een stuk luxer uitgevoerd. Je vindt dus voor een lagere prijs een veel luxere auto’s. Ook zijn de auto’s in Duitsland beter onderhouden. Dit heeft te maken met het feit dat naast de aanschafprijs de prijs voor onderhoud ook een stuk lager ligt.

Garantie

Wat een groot misverstand is, is dat veel mensen denken dat wanneer je een nieuwe auto importeert vanuit Duitsland dat de garantie dan vervalt wanneer je hem invoert in Nederland. Dit is complete onzin. De garantie blijft gewoon staan. Zelfs wanneer je een tweedehandsauto koopt bij de dealer kun je je garantie vaak gewoon meenemen naar Nederland. Het enige nadeel is dat de dealer niet om de hoek is. Maar ook hier valt creatief mee om te gaan.

Belastingvoordeel

Naast de eerdergenoemde voordelen kun je door op de juiste manier de belasting door te geven tot duizenden euro’s besparen op de BPM. Het is handig om voor de aanschaf even de BPM te berekenen.