Geld lenen voor een auto? Ik geef je een paar tips

autolening

De meeste mensen die hun rijbewijs hebben willen natuurlijk hun eigen auto aanschaffen. Het liefst zo snel mogelijk, maar dat is niet altijd mogelijk op korte termijn.

Een eigen auto kopen is een flinke investering, en niet iedereen heeft het geld bij elkaar gespaard. En niet alle ouders zijn miljonair. Je kan ervoor kiezen om een aantal jaar te wachten met je aankoop. Mocht je geen geduld hebben om jaren te wachten dan is er natuurlijk de mogelijkheid om geld te lenen bij een bank. Een andere mogelijkheid is om een autolening zonder bank aan te vragen. Dit kan je gemakkelijk online aanvragen vanuit je luie stoel. Uiteraard moet je wel goed kijken of het een betrouwbare website is waar je de desbetreffende lening gaat aansluiten. Sommige websites blijken achteraf niet zo goed te zijn. Deze websites geven jou de mogelijkheid om op korte termijn toch een eigen auto aan te schaffen.

Tip 1: Let op de kleine lettertjes

Zijn de maandlasten van een lening laag? Dan is er vaak sprake van een 50-50 deal.Dit houd in dat je de eerste helft leent bij aanschaf, en je de andere helft na bijvoorbeeld drie jaar in één keer moet betalen.

Tip 2: probeer een slottermijn af te sluiten

Soms kan je ervoor kiezen om een bij een autolening ook een slottermijn af te sluiten. Bij een slottermijn spreek je een bedrag af van je lening die je niet aflost. Dit kan je bijvoorbeeld doen wanneer je weet dat je de auto bijvoorbeeld na 4 jaar weer verkoopt. Als de auto bijvoorbeeld na 4 jaar nog 8000 euro waard is, zou je een slottermijn van 8000 euro kunnen afspreken. De rente wordt betaald over de gehele lening, maar wordt afgelost tot de 8000 euro is bereikt. Bij het aflopen van je lening moet je wel de hele slottermijn betalen. Dit kan je doen door met de opbrengst van de auto de lening af te losse.

Laat een reactie achter