Een auto importeren uit Duitsland

Auto importeren DuitslandEen auto uit Duitsland importeren is tegenwoordig niet zo bijzonder meer. Uiteraard komt er het nodige regel- en papierwerk bij kijken, maar met een beetje inspanning kun je in korte tijd je Duitse auto al voor je deur hebben staan. Duitsland is als echt autoland dan ook het walhalla voor menig autoliefhebber. Een auto uit Duitsland importeren is dan ook zeker het overwegen waard.

Voordelen

In eerste instantie lijkt het misschien zo dat een auto uit Duitsland importeren veel gaat kosten, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Koop je een nieuwe auto in Nederland, dan betaal je een flink bedrag aan BPM. Dit betaal je ook wanneer je de auto uit Duitsland laat importeren, maar dan tegen een veel voordeliger BPM tarief. Hier kun je dus al veel geld op besparen.

Het aanbod aan auto’s is in Duitsland nu eenmaal groter dan in Nederland. Duitsland kent verschillende autofabrieken van gerenommeerde merken en de bevolkingsaantallen zijn veel groter. Er is dus ook een veel grotere keus in occasions tegen een voordelige prijs.

De kwaliteit van de de Duitse auto’s is hoger dan in Nederland. Duitsers zijn erg zuinig op hun auto en laten deze dan ook goed onderhouden. Je bent er dan ook zeker van dat een occasion altijd van goede kwaliteit is. Vooral nieuwe auto’s in het hogere segment van de automarkt zijn erg belangrijk voor de Duitse economie. Hierdoor zijn deze auto’s beter uitgerust, tegen een goedkopere prijs.

Importeren

Vanwege het enorme aanbod aan Duitse auto’s kun je een splinternieuwe auto rechtstreeks uit de fabriek, veel goedkoper in Duitsland aanschaffen dan in Nederland. Wil je een occasion, dan heeft Duitsland ook een enorme occasionmarkt. Hieronder zijn zeer degelijke Duitse occasions die prima onderhouden zijn. De kwaliteit van deze occasions loont het om een auto te importeren.

Het is heel goed mogelijk om het importeren van een auto uit Duitsland zelf te regelen. Duitsland is niet ver, dus je kunt zelf je auto ophalen. Wel moet je je goed laten informeren over wat er voor regel- en papierwerk bij komt kijken. Het is ook mogelijk om het importeren uit te besteden aan een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Je betaalt hier uiteraard wel voor de service van Easy Import, maar vooralsnog zullen de kosten niet boven de baten uitstijgen.