Wilt u graag een informatief artikel schrijven? Bekijk voorwaarden.

Prive auto leasen, verstandig of toch niet?

prive auto leasen

Er zijn diverse mogelijkheden om een auto tot uw beschikking te krijgen. Zo kunt u ervoor kiezen om een nieuwe auto te kopen, een tweedehands auto te kopen of u kunt een privé auto leasen. Een privé auto leasen wordt steeds populairder, maar waarom precies en is het echt aantrekkelijker dan een nieuwe- of tweedehands auto kopen?

Waarom is een privé auto leasen zo interessant?

Een privé auto leasen kent vele voordelen. Wij hebben speciaal voor u een opsomming gemaakt van deze voordelen.

 1. Gebruiksgemak
  U hoeft u nergens meer druk om te maken, want tijdens het leasen van een privé auto regelt de leasemaatschappij werkelijk alles voor u!
 2. Verzekering en belasting
  De verzekering + belasting zitten inbegrepen bij uw maandelijkse bedrag. U hoeft dus ook niet afzonderlijk per kwartaal nog weer wegenbelasting af te dragen. Een klein nadeel t.o.v. zakelijke operational leasecontracten is dat u tijdens  een privé auto leasen geen fiscale voordelen heeft. De BTW is dus niet aftrekbaar, echter is heeft private lease weer als voordeel dat u tijdens privégebruik geen bijtelling hoeft te betalen.
 3. Ondersteuning tijdens pech
  Veelal krijgt u ondersteuning tijdens pech, echter kan dit per leasemaatschappij verschillen. Het is dus van belang dat u zich vooraf laat informeren omtrent vervangend vervoer en hoe lang het duurt voordat u vervangend vervoer tot uw beschikking krijgt.

Een nieuwe privé auto leasen of toch tweedehands?

U ziet steeds vaker dat mensen kiezen voor het privé leasen van een tweedehands auto. Vaak betaald u dan een begintermijn en een slottermijn. De rest van het bedrag wordt uitgestreken over het maandelijkse tarief.

Uw voordelen tijdens een tweedehands privé auto leasen?

 • U rijdt in een jonge auto (Veelal 3 a 4 jaar oud)
 • U bent de volledige eigenaar van de auto na afronding van uw leasecontract (vaak 24 maanden)

Wilt u alle voordelen van een tweedehands leaseauto bekijken? Bezoek dan onze tweedehands lease auto pagina! Bekijk tevens de berekening die wij hebben gemaakt of een auto leasen goedkoper is dan een auto kopen.

2 Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *