Wilt u graag een informatief artikel schrijven? Bekijk voorwaarden.

Particulier leasen

particuliere leaseauto

Particulier leasen wordt steeds populairder binnen Nederland. Geen hoge onderhoudskosten, altijd in een nieuw model rijden en niet apart nog de wegenbelasting betalen.

Wanneer u ervoor kiest om particulier te leasen dan heeft u twee mogelijkheden. Kiest u ervoor om een nieuwe auto te leasen of wilt u liever een tweedehands auto leasen? U denkt wellicht dat een tweedehandsauto een oude auto is, echter zie je vaak dat modellen die twee a  drie jaar oud zijn voordelig aangeboden worden als tweedehands leaseauto. Zo rijdt u toch nog in een zeer nieuwe auto.

Waarom een auto particulier leasen?

Particulier leasen kent vele voordelen, zo rijdt u in een nieuw model (veelal drie jaar oud), zoals hierboven al is vermeld.

Tevens betaalt u een maandelijks tarief en hoeft u zich niet meer druk te maken over uw onderhoudskosten, wegenbelasting en de verzekering.

Mocht u kiezen voor particuliere lease van een tweedehands auto dan kunt u de auto afbetalen, zodat u na de looptijd van het contract de volledige eigenaar wordt van uw leaseauto. Ideaal na drie jaar en u kunt hierna nog vele jaren genieten van uw luxe auto.

Wat veel mensen als een voordeel zien is dat u vaak al tegen een laag maandelijks tarief een kleine auto kunt rijden. Wilt u een kleine auto leasen? Bekijkt u dan eens ons overzicht van kleine auto’s met zeer lage leaseprijzen.

De nadelen van een auto particulier leasen?

U heeft niet de mogelijkheid om onderdelen zelf samen te stellen, zoals navigatie etc. Uw auto krijgt u aangeboden zoals de eerste eigenaar deze heeft samengesteld, echter is dit voor veel mensen niet een zeer groot nadeel.

U krijgt een BKR-registratie, oftewel de volledige looptijd wordt weggeschreven als schuld (looptijd (maanden) x prijs per maand). Doordat u een ‘lening’ afneemt voor een auto kan het voorkomen dat wanneer u een huis wilt kopen en op zoek bent naar de hoogst mogelijke hypotheek dit nadelige consequenties voor u kan hebben.

U heeft geen beschikking over een tankpas. De kosten voor het gebruik van uw auto zijn  voor eigen rekening. Is ook vrij logisch aangezien u de auto niet van het bedrijf krijgt.

Leasemaatschappijen die particuliere lease aanbieden:

  1. ANWB
  2. Direct Lease
  3. Leaseplan
  4. Activa Lease
  5. Private Lease Renault

Wilt u graag bekijken welke private lease het goedkoopst is en het best bij uw eisen en wensen past? Bekijk dan onze goedkoopste private lease auto’s. Bent u er nog niet helemaal over uit en wilt u liever eerst nog meer informatie inwinnen over particulier leasen? Bekijkt u dan onze private lease blogpagina.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *